Ford fiesta papírozás és úgy minden?
Sziasztok!
A kérdésem a következő lenne, adott egy 89-es gyártmányú ford fiesta, benzin, 1392 cm3, 71 ló húzza (húzta fénykorában)
Az autó 12 évig garázsban állt, meg sem mozdították.
Mennyibe kerülne az, hogy újra forgalomba járhasson a kicsike?
Értem itt ezalatt, gumik, fékbetét csere, olaj, akksi stb, illetve átíratás, forgalomba helyezés etc..etc..
Ha lenne valaki olyan kedves, és leírná úgy sacc/kb, hogy mennyibe fájna, annak hálás lennék.
Előre is köszönöm, szép napot!
A műszaki részét szinte lehetetlen megmondani pontosan, ahhoz meg kell nézni közelről és esetleg megbontani (gyertyák ki, hengerfalat gyertyanyíláson megnézni), ilyenek. Sőt, a gyertyák kiszedése és olaj bejuttatása nélkül még átforgatni sem kellene szerintem.
De 4 gumi, fékalkatrészek körben + esetleg első nyergek és hátsó munkahengerek felújítása, vezérlésszett, olaj, szűrők, gyertyák, hűtőfolyadék, vízpumpa (ha nem része a vezérléshez vett készletnek) talán a minimum.
Ha magadnak csinálod, mert van hozzáértésed meg helyed, akkor kijön szerintem 100e forintból.
A másik a papíros oldala... Az átírási költségeket ki tudod számolni netes kalkulátorral, az egyszerű. Tippre? 55e környéke.
A kérdés, hogy amikor leállították kivonták végleg (vagy átmenetileg és azóta azt hosszabbítgatják) vagy csak hagyták lejárni a műszakit és nem fizették a biztosítást.
Utóbbi esetben lehetnek meglepetések, pl. fedezetlenségi díj a biztosítónál (bár ez tulajdonosváltásnál emlékeim szerint nem "megy tovább" az autóval), forgalomból kitiltottnál lehet büntetés (amit az fizet, aki vissza akarja helyezni).
Ami a Fordoknál hagyományosan előfordul: kezdésnek nézd meg a karosszériát. A '90-es évek eleji Fordok nagyon rohadósak tudnak lenni, kivételes darab az amin nem csámcsog jó étvággyal és nagy felületen a rozsda.
A két fenti bekezdés úgy 150-180e forint simán lehet, ha még karosszériázni és fényezni is kellene, akkor lehet úgy sem éri meg ha ingyen adják...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!