Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Milyen biztosítást kell...

Milyen biztosítást kell kötni, ha első használt vagy akár új autót is vesz valaki?

Figyelt kérdés
Autót szeretnék venni, de nem tudom, hogy milyen biztosítást kell rá kötni, és nem akarom, hogy nagyon lehúzzanak. Valaki tudna érdemben segíteni, hülyeségektől mentesen? Köszönöm a válaszokat.
2016. nov. 24. 20:28
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Ami a kötelező, tehát a Kötelező gépjármű felelősségbiztosítás.

A CASSCO-t használt autóra nem érdemes kötni, mivel nem éri meg.

2016. nov. 24. 20:47
 2/12 A kérdező kommentje:
Akkor, ha jól értem, csak a kötelezőt kell megkötni, és ha gond lenne, akkor az is fizet mindent /vagy nem :)/. Köszönöm a választ.
2016. nov. 24. 20:51
 3/12 anonim ***** válasza:

Dehogy fizet mindent. Az általad okozott kárt fizeti meg helyetted a károsultnak. Meg persze téged kártalanít olyan esetben, ha te vagy vétlen.

Önhibából keletkezett kárra a Casco való, és valóban meggondolandó, érdemes-e megkötni. A kötelezőn meg nincs mit meggondolni, ahogy a nevében is benne van. :)

2016. nov. 24. 21:08
 4/12 anonim ***** válasza:

A kötelező biztosító az általad okozott kárt téríti meg, de csak annak akinek kárt okoztál.

példa: Te vagy a hibás egy balesetben, mondjuk nem adod meg a jobb kezet és nekimész egy másik autónak. A kötelező biztosítód kifizeti a másik autóban esett kárt, cserébe te rosszabb bonus-malus fokozatba kerülsz, vagyis többet fogsz fizetni kötelezőre.

A saját kocsid javításának költségét neked kell állni.

Hogy melyik biztosítónál a legolcsóbb, az egy csomó mindentől függ, írd be egy kalkulátorba:

[link]

2016. nov. 24. 21:09
 5/12 belapus ***** válasza:

A kgfb esetében a biztosító csak az általad másnak okozott kárt téríti meg.

Ha neked okoznak kárt, arra van a Casco, ami nem kötelező

2016. nov. 24. 21:11
 6/12 anonim ***** válasza:

Apus, apus!

Ha a kérdezőnek okoznak kárt azt is a kötelező biztosítás fizeti. Azé, aki a kárt okozta.

2016. nov. 24. 21:20
 7/12 anonim ***** válasza:
Viszont ha például a parkolóban meghúzza/behorpasztja valaki a kocsidat (úgy hogy lelép a r0hadék) akkor csak a casco fizet (ha kötöttél).
2016. nov. 24. 21:25
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, a linket megnéztem, és a sok közül se biztos, hogy tudok majd választani. :) Melyik a legjobb, vagy legkedvezőbb? Nekem 28 - 70 ezerig dobott ki éves ajánlatokat, vagy 12 biztosítótól.
2016. nov. 24. 21:32
 9/12 anonim ***** válasza:
Ha a parkolóban meghúzza valaki a kocsidat, és lelép a roh@dék, de szerencsére van Cascod, akkor hamarosan megtudod, hogy a kár összege épp az önrészed alatt van valamivel.
2016. nov. 24. 21:46
 10/12 anonim ***** válasza:
Én a 28-at mindenképp kedvezőbbnek ítélném meg, mint a 70-et.
2016. nov. 24. 21:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!