Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Mennyi idő innen még mire...

Mennyi idő innen még mire kiküldik a jogosítványt? (B)

Figyelt kérdés

Tudom, hogy több ilyen kérdést tettek már fel, és hogy általában mindenkinek más és max 30 nap míg kiküldik, de akiknek mostanában jött ki, mennyit vártak? Nyáron sok idő úgy tudom, de ilyenkor nem annyira. Igazából azért is kérdezem, mert hétfőn voltam az okmányirodában és a hölgy 4-5 napot mondott, amit kevésnek tartok és az okmánystátusz lekérdezésnél is még ezt írja: "Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy az Ön által benyújtott, XY számú kérelmen igényelt vezetői engedély kiállítása jelenleg folyamatban van.". Ugye 5 státusz van:

feldolgozás folyamatban van,

kiállítás jelenleg folyamatban van,

elkészült és továbbításra került,

okmány átvehető,

okmány átvételre került,

viszont én az elsővel nem találkoztam, már hétfőn a másodikat írta, de azóta is azt. Van esély rá tényleg, hogy pénteken megjön? (Címemre küldik). Nem az, hogy türelmetlen vagyok, csak hát vasárnap el kell utaznom és 23-án vagy 24-én jönnek haza. Előre is köszönöm a válaszokat. :)

2016. nov. 9. 17:49
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Az elkészítési időben nincs különbség első kiváltás és egészségi alkalmasság lejárta miatti csere között.

Időkülönbség (8 nap, 21 nap) mástól függ: „Abban az esetben, ha a tényállás tisztázott (azaz a vezetői engedély kiállításához kapcsolódó jogszabályi feltételek megléte megállapítható, és minden szükséges dokumentum rendelkezésre áll), az ügyintézési határidő 8 nap. Amennyiben a tényállás nem teljes körűen tisztázott, úgy az ügyintézési határidő 21 nap.”

Az biztos, hogy okmányirodai átvételnél a legfeljebb 8 napot megtartják. Változó, van akinél tényleg jóval rövidebb. Nekem, nemrég 7 nap volt, Budapesttől igen távoli település kormányablakánál. Ha címre küldik, az 2-3 napnyi hosszabbodást jelent. Nagyon valószínűtlennek tartom, hogy címre küldésnél összesen 4-5 nap legyen. Közelebb valószínűsítem a 8-hoz, vagy azt is meghaladhatja.

2016. nov. 9. 19:29
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Én egy hónapja voltam bent csináltatni első jogsit (B) mondták hogy ha oda kérem hozzájuk akkor 8 munkanapon belül kész van, ha címre akkor 21nap, ha bejövök akkor kb fél óra várakozás kell hozzá. A posta meg nálunk (vidéki nagyobb város): helybe adtam fel levelet 6munkanap alatt ért célba... Tudják ezt az okmányirodában is és mondták is hogy felénk katasztrófálisan lassú a posta, nem éri meg mert általában 15-20munkanap.

Hétfőn beadtam, szerdán már jött az sms hogy mehetek érte és csütörtökön átvettem. A 4-5munkanap akkor érvényes ha oda kérted, ha címre akkor inkább 10-15 nap körül van.

2016. nov. 9. 19:38
 13/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm az értelmes válaszokat! :)
2016. nov. 9. 20:26
 14/19 A kérdező kommentje:
Azt mondták, hogy a címemre fog jönni amúgy. Na majd kiderül akkor, még egyszer köszönöm az értelmes válaszokat!
2016. nov. 9. 20:31
 15/19 anonim ***** válasza:
14%

Pár nap az egész.

Vagy azt kéred, hogy bemész az okmányirodába, vagy postázzák (ez több idő).

De tényleg nem értem.

És nem azért mert fogyatékos vagy bármi más vagyok.

De: Vártál X évet.

Akkor pár nap mit számít?

Nyilván nem fogsz 1 perces jogsival jönni menni (ha igen, akkor aki bármit is rád bízott, az remélem tudja a temtekezési vállalkozás elérhetőségét)

IGEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Millió ilyen kérdés volt már.

De kérdem én és tényleg kérdem, hogy most pár nap ide vagy oda az mit számít???????????????????

Vagy ez valami kisfiús fogadás, mint amikor ki veszíti el előbb.........?

2016. nov. 9. 22:31
 16/19 A kérdező kommentje:
Most komolyan, mit számít az, hogy miért kérdezem? Ez a gyakorikerdesek.hu, nem a gyakorikerdesekesadjalmagyarazatotakerdesedhez.hu.... Dióhéjban elmondtam miért írtam ki, de hogy több kérdésedre most válaszoljak (én, pedig nem nekem kellene kérdésre/kérdésekre válaszolni). Okmányirodában dolgozó személy, aki gondolom érti a dolgát és sokat tapasztalt, azt mondta, hogy 4-5 nap alatt megjön a jogsi a címemre. Én úgy gondoltam ez kb. lehetetlen abból kifolyólag amiket itt olvastam. Nos, barátnőm Budapesten lakik én pedig vidéken, szinte a határ mellett, Szabolcsban. Mióta csinálom a jogosítványt, alig tudunk találkozni (tavasz óta). Ma 1 hete, hogy sikerült a forgalmi vizsga, mondtam neki, hogy hétfőn megyek az okmányirodába, megvárom ezt a hetet, aztán vasárnap megyek hozzá, mert megígértem és majd 23-án vagy 24-én együtt visszajövünk, mert 24-én szülinapom, (mivel van 90%-os utazásim, így lehet ő a kísérőm és nem lesz 10.000Ft-ban az útja). Ezt már rég megterveztük így, hogy ha sikerül a vizsga akkor ez lesz. Mivel nem gondoltuk, hogy 1 héten belül megkaphatom a jogsit. Most az a helyzet, hogy nem tudom, hogy menjek-e, mivel magam nem fogok vezetni és száguldozni (úgyhogy nem kell félned/féltened) és apa azt mondta, nem utazhatok most mert gyakorolnom kell, hogy szokjam az autót meg hogy "magam" vezetek. Mivel ő is hallotta amit a hölgy mondott, így úgy számoltunk, hogy legkésőbb hétfőn (vagy akár "rosszabb esetben" jövőhéten valamikor) megkapom. Tehát ezért tettem fel itt ezt a kérdést, gondoltam kapok valami választ tapasztalatok alapján és nem kell megmagyaráznom miért is tettem fel a kérdést és közölni az életemből egy kis részletet. Személyi, lakcímkártya nem kell esetleg? Így most már érthető nagyjából?
2016. nov. 9. 23:12
 17/19 A kérdező kommentje:

"Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy az Ön által benyújtott, XY számú kérelmen igényelt vezetői engedély elkészült,2016.11.10.-án/-én továbbításra került az igénylő adatlapon szereplő kézbesítési helyre."

Yeah, tényleg nem mondott butaságot a hölgy és tényleg jól olvastam valahol, hogy csütörtökönként küld a KEKKH a nyomdából vagy mi. Szerintem legkésőbb hétfőn vagy kedden megkapom. Köszönöm az eddigi értelmes válaszokat! :)

2016. nov. 10. 13:44
 18/19 A kérdező kommentje:
Ma meg is jött a jogsi. :D
2016. nov. 14. 17:01
 19/19 HbOi válasza:
Sziasztok, olyan kérdésem lenne, hogy meg néztem és jelenleg azt írja hogy elkészült és a mai napon továbbításra került, avagy a kérdés az lenne hogy ma csütörtök van, tehát mai nap adták tovább, akkor az már csak a jövő héten, vagy még holnap is megérkezhet? Mivel tudomásom szerint hétvégén nem foglalkozik ilyesmivel a posta, Budapesttől kb 220-230km-re lakom, előre is köszönöm az értelmes választ/válaszokat. További szép napot mindenkinek!
2017. júl. 13. 18:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!