Mennyi idő innen még mire kiküldik a jogosítványt? (B)
Tudom, hogy több ilyen kérdést tettek már fel, és hogy általában mindenkinek más és max 30 nap míg kiküldik, de akiknek mostanában jött ki, mennyit vártak? Nyáron sok idő úgy tudom, de ilyenkor nem annyira. Igazából azért is kérdezem, mert hétfőn voltam az okmányirodában és a hölgy 4-5 napot mondott, amit kevésnek tartok és az okmánystátusz lekérdezésnél is még ezt írja: "Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy az Ön által benyújtott, XY számú kérelmen igényelt vezetői engedély kiállítása jelenleg folyamatban van.". Ugye 5 státusz van:
feldolgozás folyamatban van,
kiállítás jelenleg folyamatban van,
elkészült és továbbításra került,
okmány átvehető,
okmány átvételre került,
viszont én az elsővel nem találkoztam, már hétfőn a másodikat írta, de azóta is azt. Van esély rá tényleg, hogy pénteken megjön? (Címemre küldik). Nem az, hogy türelmetlen vagyok, csak hát vasárnap el kell utaznom és 23-án vagy 24-én jönnek haza. Előre is köszönöm a válaszokat. :)
Az elkészítési időben nincs különbség első kiváltás és egészségi alkalmasság lejárta miatti csere között.
Időkülönbség (8 nap, 21 nap) mástól függ: „Abban az esetben, ha a tényállás tisztázott (azaz a vezetői engedély kiállításához kapcsolódó jogszabályi feltételek megléte megállapítható, és minden szükséges dokumentum rendelkezésre áll), az ügyintézési határidő 8 nap. Amennyiben a tényállás nem teljes körűen tisztázott, úgy az ügyintézési határidő 21 nap.”
Az biztos, hogy okmányirodai átvételnél a legfeljebb 8 napot megtartják. Változó, van akinél tényleg jóval rövidebb. Nekem, nemrég 7 nap volt, Budapesttől igen távoli település kormányablakánál. Ha címre küldik, az 2-3 napnyi hosszabbodást jelent. Nagyon valószínűtlennek tartom, hogy címre küldésnél összesen 4-5 nap legyen. Közelebb valószínűsítem a 8-hoz, vagy azt is meghaladhatja.
Én egy hónapja voltam bent csináltatni első jogsit (B) mondták hogy ha oda kérem hozzájuk akkor 8 munkanapon belül kész van, ha címre akkor 21nap, ha bejövök akkor kb fél óra várakozás kell hozzá. A posta meg nálunk (vidéki nagyobb város): helybe adtam fel levelet 6munkanap alatt ért célba... Tudják ezt az okmányirodában is és mondták is hogy felénk katasztrófálisan lassú a posta, nem éri meg mert általában 15-20munkanap.
Hétfőn beadtam, szerdán már jött az sms hogy mehetek érte és csütörtökön átvettem. A 4-5munkanap akkor érvényes ha oda kérted, ha címre akkor inkább 10-15 nap körül van.
Pár nap az egész.
Vagy azt kéred, hogy bemész az okmányirodába, vagy postázzák (ez több idő).
De tényleg nem értem.
És nem azért mert fogyatékos vagy bármi más vagyok.
De: Vártál X évet.
Akkor pár nap mit számít?
Nyilván nem fogsz 1 perces jogsival jönni menni (ha igen, akkor aki bármit is rád bízott, az remélem tudja a temtekezési vállalkozás elérhetőségét)
IGEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Millió ilyen kérdés volt már.
De kérdem én és tényleg kérdem, hogy most pár nap ide vagy oda az mit számít???????????????????
Vagy ez valami kisfiús fogadás, mint amikor ki veszíti el előbb.........?
"Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy az Ön által benyújtott, XY számú kérelmen igényelt vezetői engedély elkészült,2016.11.10.-án/-én továbbításra került az igénylő adatlapon szereplő kézbesítési helyre."
Yeah, tényleg nem mondott butaságot a hölgy és tényleg jól olvastam valahol, hogy csütörtökönként küld a KEKKH a nyomdából vagy mi. Szerintem legkésőbb hétfőn vagy kedden megkapom. Köszönöm az eddigi értelmes válaszokat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!