Igaz az, hogy minden olyan járműszerelvényt, amely együttes tömege átlépi a 3500kg-ot menetíró készülékkel kell felszerelni? Ha igen, mivel jár ez pontosan?
Úgy hallottam, hogy elvileg belföldön ez nem szükséges, de mivel én külföldre is mennék így engem elvileg ez érintene?!
Odaútnál nem jelent gondot mert 3500kg-nál kevesebb a járműszerelvény de hazaútnál viszont már kb. 5000-6000kg lenne, amihez most csinálom a B+E jogosítványt.
Ha ezt igy előadod az autós iskolában az oktatónak, ő kimerítő választ tud rá adni.
Kategória képzés és GKI vizsgára felkészités is a profiljukba tartozik, isnerik a szabályozást is
Kettő szempont a fontos ez esetben: milyen járműbesorolásba esik a vonó jármű illetve mi a tevékenység.
Az autómentő N1 kategóriás teherautó, ha a szerelvényben megengedett össztömege meghaladja a 3500kg-ot akkor tachográfköteles ( belföldön is ).
Mivel jár pontosan? Jeladó beszerelése, menetíró beszerelése, két évente hitelesítés, tachográfkártya használat, 561/2006 EK rendelet betartása.
Azt írod, most csinálod a B-s jogosítványt...
A jogosítvány kiállításának napjától 2 évig nem vontathatsz személygépkocsival semmit. (kezdő vezetőre vonatkozó korlátozás)
Vagy már a B megvan, csak az E kell hozzá?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!