Mi lesz ezek után?
Lényeg a dologban, hogy okoztam egy balesetet, vagyis nincs bizonyíték a másik vétkességéről.
Be szerettem volna balra kanyarodni egy utcába és szemből messzebb jött egy autó.
Ismervén a megengedett sebességhatárt úgy ítéltem meg, hogy még simán beférek.
Mikor megkezdtem a kanyarodást szinte a másodperc tört része alatt odaért az autó és elkapta a kocsim hátulját.
Persze senkinél nincs baleseti lap, így rendőr.... az meg 10 ezer kemény magyar valuta. :(
Mondtam a rendőrnek, hogy tuti gyorsabban jött, erre az a válasza, hogy "erre nincs bizonyíték"
Mivel én hajtottam be elé, így én vagyok a vétkes, mindegy mennyivel ment.
Több mint 10 éve van jogsim és levezettem már bőven több mint 100 ezer kilométert balesetmentesen és egy ilyen barom a gyorshajtásával belerondít.
Szerencsére nem sérült senki a balesetben.
A rendőr meg mondja, hogy legközelebb inkább többet várjak.
Hát persze, mag nem jön autó majd akkor kanyarodok be. :D
Le is dudálnának, főleg pesten. :D
Az lenne a kérdésem, hogy a papírmunkák elvégezte után(ami megtörtént) mire számíthatok?
Nekem kell fizetni valaki felé?
A bonust tudom, hogy lemegy.
Mi ilyenkor az általános tapasztalat, hogy mi történik?
Köszönöm a segítséget!
A biztosítód fog fizetni nem te!
Min 2 hét de az én esetemben 1.5 hónapig tartott, mert az aki belém jött feljelentést tett ellenem. Le kellett zárni a nyomozást.
Eset: 30-as tábla az egész utcába, engedem át a diáksereget a zebrán... nagyon sokan voltak mentek első órára az egyetemre. A srác gyorsabban is ment és fékezés nélkül belém jött. Egy Audi 80 B3-am volt akkoriban, szinte teljesen eltűnt a csomagtartóm alulnézetből. Az volt a szerencsém, hogy enyhe lejtőn álltam és nyomtam a féket, és mikor belém jött valószínű a lendület miatt még jobban benyomtam a pedált. így csak 2 diákot toltam el a zebrán. szerencsére nem lett bajuk. Végül nekem fizetett a biztosító. Az autóm első kereke teljesen átcsúszott a zebra másik oldalára kb 4 métert tolt a másik kocsi
"most nyilván nem fognak nekiállni kapargatni az aszfaltot, meg vizsgálatokat végezni. "
akkor mi a jo francnak vannak, ez a dolguk, kapargassak csak es allapitsak meg. Erre talaltak ki a szakertoket. Csak hat egyszerubb azt mondani, hogy nem megy es kesz. Nem akarasnak nyoges a vege...
Lehet erőszakoskodni, lehet kihozzák őt is hibásnak, de összességében te nem adtad meg az elsőbbséget, így maximum enyhítő körülményként róható ez fel.
A közlekedés egy alapvető szabálya az, hogy nem hisszük, hogy 50-nel jön, mert annyival lehet jönni, hanem meggyőződünk róla! Vagyis többször visszapillantva meggyőződsz róla, hogy belefér-e a kihajtás vagy sem. A második jobbra-balra tekintés után észre lehet azért venni, ha valaki nem a normál tempóban jön.
El kell ismerni a felelősséget és kész.
Mondom ezt úgy, hogy nekem is volt szerencsétlen balesetem.
Örülni kell, hogy mindenki megúszta és be kell hajtani a biztosítón a költségeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!