Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » MABISZ Fedezetlenségi díj?

MABISZ Fedezetlenségi díj?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Az érdekelne, hogy ha már kivont egy járművet az önkormányzat a forgalomból, akkor az utána levő időszakot is számolhatja e a MABISZ? Az okmányirodánál a hölgy azt mondta,'hogy csak a kivonás napjáig számolhat, a biztosító pedig azt mondja, hogy ez az összeg napi 600 ft-tal ketyeg mindaddig, amíg be nem fizetem. Vissza se akarom állítani az autót, ki os fizetném az összeget, de csak addig a napig, míg ki nem lett vonva a forgalomból az autó. Az azóta eltelt időre annyit kiszámláztak, hogy kétszer is meg tudnám venni Ugyanezt a kocsit. Viszont szeretnék majd autót venni, Úgyhogy mindenképp fizetnem kell, de nem akarom hogy palira vegyenek. Ért ehhez valaki?

2016. szept. 19. 13:00
 1/4 anonim ***** válasza:

kivételes eset, de az okmányirodában jól mondták.

viszont addig az időpontig, amíg nem volt kivonva a kocsi a forgalomból, valóban kellett volna díjat fizetned...

2016. szept. 19. 22:17
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, ez esetben felkeresem a Mabiszt. Az a helyzet, hogy szerintem sok embert becsapnak így. A biztosítós csaj csak hebegett-habogott, ő ezt egy kallulátorral számolta, hiába mondtam neki, hogy ez így nem jó, azt válaszolta, hogy mindenkinek így számolnak. Plusz a mai napig ketyeg a napi 600 forint. Amit nem értek, hisz az autó ki van vonva a forgalomból, rendszáma sincs... Hihetetlen. Józan paraszti ésszel fel nem fogható a hozzá nem értés, akárhova visz az utam hivatalos ügyekben, egyszerűen senki nincs felkészítve rendesen. Felteszek egy kérdést, és megáll a tudomány, meg mutogatnak egymásra. Mégegyszer is köszönöm!
2016. szept. 20. 09:53
 3/4 anonim ***** válasza:

a mabisztól ne várj sokat...

amúgy meg a kivonás óta nem ketyeg a napi 600 Ft. (vagy rosszul írtad, vagy rosszul értettem.)

2016. szept. 21. 07:51
 4/4 anonim válasza:
Lányom a 2016. decemberében sima levélben kiküldött csekket nem kapta meg (egy 5 épületből álló lakótelepen lakunk). Mivel 90 %-os rokkant, s nagyrészt kórházban volt, én intéztem a csekkek befizetését. Nekem nem tűnt fel, hogy nem érkezett csekk. December közepén érkezett egy levél a kormányhivataltól, hogy ideiglenesen kivonják a kocsiját a forgalomból (őket a biztosító már márciusban értesítette arról, hogy nincs élő biztosítás). December 15-től új biztosítást kötöttem (meghatalmazással), s akkor derült ki, hogy 2017. évre közel 200.000,- Ft fedezetlenségi díjat kell fizetni. Kérdéseim : ha közel tíz éve van biztosítása, és nem lett lemondva a KFB, nem kellett volna egy ajánlott levelet küldjön a biztosító ? A biztosító mivel tudja bizonyítani, hogy elküldte a levelet ? Csak a biztosítottat terheli a felelősség ?
2018. febr. 19. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!