Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Fedezetlenségi díj megfizethet...

Fedezetlenségi díj megfizethető velem?

Figyelt kérdés
Oktòber 26án vettünk egy kocsit. Azonnal kötöttünk biztosítást, így nem gondoltuk, hogy a negyedéves csekkeken kívül kapunk mást. Most jött egy 47 000 ft-os csekk h fizessünk fedezetlenségi díjat július-októberi időtartamra. Ebben az időszakban még csak nem is volt mienk az autó. Hát mi a fene ez? Ilyen létezik? Ugye nincs rá semmi törvény h erre köteles legyek?

2015. nov. 13. 19:04
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nyugalom! Adásvételi szerződéssel meg a kötelező biztosítás szerződéssel bebattyogtak a biztosítóhoz és jókedvűen rájuk bszzátok az asztalt.
2015. nov. 13. 19:12
 2/9 A kérdező kommentje:
Probálok tájékozódni, hátha van hasonló kérdés és én is hasonló kovetkeztetésre jutottam :D nevetséges. Első kocsink, első biztosítás de már 2 hét után "nemfizettünk" :D
2015. nov. 13. 19:16
 3/9 A kérdező kommentje:
Adásvételibe hol van szó a biztosításról? Nem öröklöm az előző tulajtól
2015. nov. 13. 19:30
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

A kötelező biztosítást személyesen szoktam befizetni, ennek csak annyi a jelentősége a kérdésedhez kapcsolódva, hogy az ügyintéző mondta, ne lepődjek meg, ha küldenek csekket, azzal már nem kell foglalkoznom.

Nem fizettethetnek biztosítást veled olyan időszakra, amikor még nem is volt a tied az autó, legegyszerűbb tisztázni a helyzetet személyesen.

2015. nov. 13. 19:31
 5/9 A kérdező kommentje:
Persze, az a természetes h személyesen, csak péntek este van és nem akartam hétfőig idegeskedni.
2015. nov. 13. 19:33
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

"Fedezetlenségi díj megfizethető velem?"

Nem, mert csak pénzt fogadnak el! :D

De meg se fizetTEThetik veled, mert nem volt a tulajdonodban az autó a megjelölt időszakban!

2015. nov. 13. 20:07
 7/9 A kérdező kommentje:
Képtelenek lesznek velünk beérni, amint rájuk borítjuk az asztalt, tehát pénzt nem kapnak :D
2015. nov. 14. 09:52
 8/9 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Na azért írtam ,hogy adásvételit vigyél, mert azon rajta van a dátum, ami bizonyítja a te igazadat. De ezt már tudod, majd írd meg, hogy mi volt! :)
2015. nov. 14. 11:37
 9/9 anonim válasza:
Elsőnek igaza van, ezen kívül bizonyíthatóan be kell mutatni a biztosítónak, hogy a fizetési felszólítást elküldték neked, de tárgytalan, ha a adásvételi csak az időszak után jött létre. Valószínűleg hiba történt adatbevitel során.
2016. júl. 21. 14:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!