1,5 évvel ezelőtt megszűnt a KGFB-om dijnemfizetés miatt, majd eladtam az autót. (nem is fizettem ki a fedezetlenségi dijat) Most űjra vásárolnék autót. A kérdésem, az hogy milyen besorolásba leszek a bonus-malus rendszerben?
a bónusz nem csökken.
fedezetlenségi díj viszont van, ha Te leszel az üzembentartó is...
Szia! Ha eladtad az autót, az új autó biztosításán nem fogják tudni számlázni az előző autóra vonatkozó fedezetlenségi díjat (az akkor tudták volna számlázni, ha újrakötöd megszűnés után a szerződést ugyanannál a biztosítónál, vagy biztosítási évfordulón túl bármely biztosítónál, és aztán adod el az autót). A0-ban fogsz lenni, mivel nem volt baleset (akkor romlana a bonus, ha lett volna kifizetett kár).
A hatályos törvények alapján a Mabisz behajthatja a fedezetlenségi díjat, de ezt már nem a biztosító fogja számlázni, s még a gyakorlatban nem igazán volt rá példa,hogy Mabisz felkereste volna az ilyen eseteket. De a törvény lehetőséget ad rá, hogy a jövőben a Mabisz zargasson a fedlendíj miatt. A biztosítónál legalább a 60 napos türelmi időre járó díjat jó lenne rendezni, a megszűnt szerződésen (60 nap biztosítási díj+baleseti adó).
"Ha eladtad az autót, az új autó biztosításán nem fogják tudni számlázni az előző autóra vonatkozó fedezetlenségi díjat"
miért nem tudják?
egyrészt ugye van a "3pontos nyilatkozat"...
másrészt van a KKNYR szám...
ezek miatt szerintem azonnal kibukik, hogy van fedezetlenségi díjad. ha nem vallod be, akkor közlési kötelezettséget sértesz.
"mivel bonust úgyse hozhat dnf-fel megszűnt szerződésről"
Hozhat, épp ezért szerintem történhet lekérdezés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!