2unfair kérdése:
Fedezetlenségi díj para?
Figyelt kérdés
Komoly félelmeim adódtak az autóm biztosításával/adójával kapcsolatban. A probléma az, hogy volt egy kocsim, amit a hanyagságom és a sérülése miatt egyszerűen csak parkoltattam és nem vonattam ki a forgalomból. 5 év után jött egy papír (nem kapkodták el), hogy ha nem fizetem be a teljesítményadó hátralékot (cca. 68.000 Ft.), akkor hivatalból kivonják a forgalomból. Ezzel semmi baj, az autó egy ismerősnél áll műhelyben, használhatatlan, nem is nagyon szeretném feltámasztani. Be is mentem, le is adtam a rendszámot/forgalmit, ez durván két hónapja volt, be is fizettem az elmaradást. A kapcsolódó probléma, hogy „természetesen” erre az időszakra KGFB sem volt kötve a kocsira, hiszen azt 2010 szeptemberében a biztosító díjnemfizetés miatt megszüntette. A félelmem az, hogy ha most veszek egy másik autót, akkor elindul egyfajta lavina, és képesek lesznek rajtam bevasalni az öt évnyi fedezetlenségi díjat, ami alaphangon több mint félmillió Ft, nem nagyon szeretnék kifizetni. A fedezetlenségi díj a jogszabály szerint elvileg az adott gépjárműre vonatkozik, tehát csak akkor jöhetne szóba, ha azt a gépjárművet szeretném visszahelyeztetni, amire ketyeg a nem fizetett időszak, ha másikat veszek, akkor arra (mivel öt éve semmilyen KGFB nem volt a nevemen) újraindul minden, A0-val. Jól gondolom, hogy ez így megúszható, vagy számítsak egy végtelen, bürokratikus, részletfizetésért térdelős, jegyzőnél és biztosítónál könyörgős procedúrára?2016. jan. 9. 12:29
1/2 anonim válasza:
Ne parázz!!!
A fedeztelnségi díj autóra vonatkozik és nem a természetes személyre. Vagyis, ha veszel egy új autót, annak az égvilágon semmi köze a volt autód KGFB díjjához
2/2 anonim válasza:
ne te legyél az üzembentartó.
egyébként bármikor behajthatják...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!