Ilyenkor elveheti tőlem?
Figyelt kérdés
Vettem egy motort üzembetartoival de alairattam vele egy olyan kezzel irott papirt amelyben az szerepel hogy a motorkerekpar az enyem es kifizettem azt de nincs átiratva a papirt lepecsetelte a közjegyző amely 5000Ft-ba került . Tegnap eljött hozzám hogy eladta és kell amotor mivel átiratták a hatam mögött ! :(2016. aug. 7. 14:01
1/2 anonim válasza:
A közjegyzős papírral nem sokat tudsz kezdeni, ugyanis egy olyan tényt rögzít, amit az üzembentartói szerződésben már rögzítettetek. Ha üzembentartó vagy, akkor nem a tiéd a motor, ez ilyen egyszerű. A tulaj pedig akármikor eladhatja. Tehát idegentől nem veszünk üzembentartóival járművet. Nekem pl nagyapám odaadta a régi kocsiját, jól jött, hogy elég engem csak üzembentartónak bejegyezni, mert egy új forgalmi áráért megcsinálták, nem kellett eredetvizsga, törzskönyv, stb. De idegenek esetében ez sosem vezet jóra.
2/2 A kérdező kommentje:
Ma voltam az ügyvédemhez azt mondta hogy hívjam be a tanúimat és ő is hitelesíti egyébként ez egy tulajdonjog átruházási szerződés volt
2016. aug. 8. 11:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!