Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Vettem egy autót, cégre lett...

Vettem egy autót, cégre lett iratva, de a cég becsődölt. Mi ilyenkor a teendőm, kihez, vagy hová fordulhatok, vagy bebuktam az autót, és megy a levesbe?

Figyelt kérdés
2016. máj. 9. 17:27
 1/6 anonim ***** válasza:
69%
Az autó felett így már a felszámoló rendelkezik, így sajnos bukta. Fel kell venni a céggel a kapcsolatot, hogy meghatalmazottként eljárhass az autó ügyében, majd felkeresni a felszámolóbiztost. Nem néz ki jól az ügy.
2016. máj. 9. 17:56
 2/6 anonim ***** válasza:
69%

Az autó nem a tiéd, hanem a cégé, szóval ez úgy néz ki, búcsút mondhatsz neki.:(

Ha még pl. csak egy laptop lenne, visszadátumozott szerződéssel ki lehetne szedni talán a cégből (bár az is sikkasztásnak számít, szóval kérdés, megéri-e, ha rajtakapnak), de mivel autónál az adásvételt ugye nyilvántartásba kell vetetni, itt már sok mindent nem lehet csinálni. Már ha a cég már tényleg hivatalosan is becsődölt. A csőd előtt még talán le lehetett volna papírozni a dolgot.

2016. máj. 9. 17:57
 3/6 A kérdező kommentje:
Na ez fainul néz ki...
2016. máj. 9. 18:08
 4/6 anonim ***** válasza:
A kocsi bukta.
2016. máj. 9. 21:25
 5/6 anonim ***** válasza:
A hitelezőket kell sajnos az autó árából kielégíteni. Nem tudom, te közéjük tartozol-e? Gondolom, igen, hiszen a te pénzedből lett vásárolva az autó, akkor az valamilyen apportnak számít. A felszámolóval vedd fel a kapcsolatot, és jelezd, mennyi a követelésed - az autó értéke. Hát valamennyit viszontláthatsz belőle attól függően, mekkora a követelések volumene, és mennyi a cég vagyona.
2016. máj. 10. 11:50
 6/6 A kérdező kommentje:

igaziból egy százezer forintos autóról van szó,amiről azóta a műszaki is lejárt,de ettől függetlenül,nekem százezer sok pénz.

Ha bebukom,azzal az átirás,és egyéb költségek is odavannak.

tehát most az udvarban pihen egy darab vas,hatósági jelzéssel,amiből önhibámon kivül,még nekem lehet bajom...

Legalábbis minden jel erre utal.

2016. máj. 11. 18:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!