Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Vad gázolásnál hova fordulhatok?

Vad gázolásnál hova fordulhatok?

Figyelt kérdés
Tegnap este elütöttem egy vaddisznót a károm karcolja a 100ezret. Tábla volt, hivtam rendőrt és vadászt is ( életben maradt a disznó ). Az útszéli növényzet miatt nem lehett észre venni a vadat. Kihez fordulhatok ilyenkor anyagi segítségért bármi érdekel akár biztosítás akár pereskedés!

2014. aug. 11. 07:10
 1/5 anonim ***** válasza:

Ezért nem merek erdős területen gyorsabban menni, csak mint egy csiga. Stadionokra van pénz, de vadterelő kerítésekre nincs.

Ausztriában mindenhol van.

Rendőrt kell hívni, és a vadásztársaságnál kell jelentkezni.

Vagy erdészetnél, amelyik területhez tartozik.

2014. aug. 11. 07:32
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha jelentetted, akkor utána mehetsz a saját biztosítódhoz és amennyiben ilyen eseter is érvényes a kötvény, kaphatsz valamennyi kártérítést. Amennyiben ez nincs benne, vagy kivan véve a biztoitási esetekböl, akkor nem.

Perelni meg kit akarnál? A vaddisznót, mert átment éjjel az erdei úton? Vagy mert nem volt kivilágitva?

Ha volt figyelmeztetö tábla, akkor a te feladatod lett volna (jobban) figyelni, mást nem hibáztathatsz.

2014. aug. 11. 07:40
 3/5 anonim ***** válasza:

Tábla volt, a vad nem pusztult el. Nem kell fizetned a vadásztársaságnak, de ők sem térítik a károd.

A Casco térít, és a KGFB-nak is van vadkár kiegészítő biztosítása. Ez utóbbit érdemes azoknak pár ezer forintért megkötni, akik rendszeresen erdőn átvezető úton autóznak.

2014. aug. 11. 07:48
 4/5 A kérdező kommentje:
Igazából a magyar közutat pereltem volna hogy nem volt karban tartva az út széle és ezért nem volt lehetőségem elkerülni a balesetet!
2014. aug. 18. 16:36
 5/5 anonim ***** válasza:

"Igazából a magyar közutat pereltem volna hogy nem volt karban tartva az út széle és ezért nem volt lehetőségem elkerülni a balesetet!"

Ilyenre semmi esélyed sincs, ugyanis a KRESZben benne van, hoyg mindig az útviszonyoknak megfelelö sebességgel kell vezetni, eszerint meg gyorsabban mentél, mint ami reális lett volna - ha megfelelöen választottad vola a sebességet, akkor a rosszabb útpadkára is le tudtál volna húzódni.

2014. aug. 18. 17:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!