Ha átiratom az üzembentartó személyét, a biztosításom
maradhat a régiben? (sürgős)
Figyelt kérdés
Jelenleg én vagyok a tulajdonos, és az üzembentartó is. Párom jár melózni a kocsival, és most változott a támogatás, csak akkor fizetik a 9Ft/km-t, ha ő a kocsi üzembentartója. Ha most átíratjuk akkor a jan. 1-étől megkötött biztosításom maradhat, vagy az ő nevére kell újat kötni. Nem lenne mindegy, mert én már B1 ben vagyok, és ő meg A0-ról indulna, és majdnem duplája lenne a biztosítás. Kérem csak az írjon, aki biztos választ tud, aki csak talán, vagy találgat, az kérem ne! Köszönöm előre is!
2010. ápr. 16. 16:05
1/8 anonim válasza:
A 9 Ft/km nem a benzinköltség támogatása a munkáltató részéről, hanem az autó amortizációs díja. Magyarul: gumikopás, esetleges elhasználódás, olajcsere,...stb. A benzit sosem fizették a cégek, csak azok, akik megtehetik! Most egyszerű melósról beszélek!
Sajna a kérdésedre nem tudom a választ!
2010. ápr. 16. 16:32
2/8 anonim válasza:
A biztosítást a tulajdonos nevére lehet csak kötni. Tehát minden marad a régiben, csak az üzembentartó fog változni.
2010. ápr. 16. 16:33
3/8 anonim válasza:
én úgy tudom az üzembentartónak kell biztosítást kötnie, mert ő fizet a jármű után. A tulajdonos, csak a jármű átruházásához kell.
2010. ápr. 16. 16:53
4/8 anonim válasza:
Mivel hosszú, itt egy kivonat a biztosítási /új/ törvényből. Az a rés, ami téfed érint:
"A KGFB szerződéseknél ezen túl a szerződő fél alapesetben nem a tulajdonos, hanem az üzemben tartó (így tehát alacsony díjú vidéki rokonok tulajdonosként való feltüntetésével például nem spórolható meg így többé KGFB díj). Csak ha nincs üzembentartó, akkor a tulajdonos a szerződésre kötelezett személy. De határozatlan időtartamú szerződést nem kell újra kötni amiatt, hogy azt tulajdonos kötötte, de más az üzembentartó. Újra kell kötni viszont a szerződést akkor, ha az üzembentartó vagy a tulajdonos személyében változás áll be."
2010. ápr. 16. 18:59
5/8 A kérdező kommentje:
Utolsónak (4-ik)! Köszi a választ! Akkor, ha határozatlan idejű a szerződésem, akkor nem kell újat kötni, az megy tovább ami jelenleg van, csak az üzembentartói szerződést kell kitölteni, és az okmányirodában átíratni a forgalmit?
2010. ápr. 16. 19:32
6/8 A kérdező kommentje:
Megint a 4-ik hozzászólónak! Be tudnád linkelni, hogy honnan van az idézet? Esetleg § vagy bekezdésszám is kellene. Most néztem át a "2009. évi LXII. törvény a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról" törvényt de nem találtam sehol. Köszi!
2010. ápr. 16. 19:55
7/8 anonim válasza:
Ne haragudj, én üzembentartó voltam.
A forgalmit nem átírják, hanem újat készítenek. És addig át sem veszik az okmányokat, amíg az üzembentartó be nem mutatja a biztosítását. Mind a két félnek jelen kell lennie, és be kell mutatni a gk. törzskönyvét.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!