Hogyan mondhatom fel a kötelező biztosításom, ha nem 30 nappal előtte töltöttem ki a felmondási nyilatkozatot?
Ezt sajnos buktad, majd jövőre.
A kötelező biztosítás felmondását az évforduló előtt legkésőbb 30 nappal jelezni kell írásban, tehát jogosan nem fogadták el. Ezen kívül csak akkor mondhatod fel a kötelezőt, ha eladod a kocsit, vagy kivonatod a forgalomból.
Az év közbeni váltás annyit jelent, hogy ha év közben veszel autót, akkor év közben lesz az évfordulód. Pár éve még úgy volt, hogy aki pl. májusban autót vett, annak is január 1-el lehetett váltani.
Most ez változott erre, hogy mivel 2010. 06. 02-én kötötted, így 2011. 06.02-vel köthetsz újat, ha előtte 30 nappal jelzed a felmondási szándékot.
Tehát az év közbeni váltás is akkor működik, ha az évfordulód év közben van, a biztosítási időszak 1 év, amit idő előtt nem lehet felmondani.
Legközelebb 2012.06.02-én válthatsz, és előtte ne feledd el jelezni nekik minimum 30 nappal előre!
Vonasd ki a kocsit a forgalomból (2000) és pár nap múlva helyeztesd üzembe újra (2500) olyan biztosítónál kötött szerződéssel amit szeretnél.
Jössz egy sörrel.
Nem fizetsz. A biztostás ilyen esetben "Nem fizetés miatt megszünt" visszajelzéssel a biztosító eláll a szerzősétől. Amint lejárt a kockázatviselés újra kötöd egy másik biztosítónál.
De azt is megnéázheted, hogy egy biztosítási alkusz mit ajánl ilyen esetben. Pl. Netrisk.hu
Ha nem fizetés miatt szűnik, meg akkor csak annál kötheted újra, akinél előzőleg volt.
"Amint lejárt a kockázatviselés újra kötöd "
Az meg jövő ilyenkor lesz, addig mivel járjon, ha meg a rendőr megfogja kötelező nélkül,megint csak bajban lesz.
Nem írtad, hogy mennyivel lenne kevesebb a biztosítás, ha átszerződnél, de nem hiszem, hogy megéri szórakozni vele.
"Vonasd ki a kocsit a forgalomból (2000) és pár nap múlva helyeztesd üzembe újra (2500) olyan biztosítónál kötött szerződéssel amit szeretnél.
Jössz egy sörrel."
Én is ezen forgok...mer én meg lekéstem a felmondást, és ku*va drága lenne az éves kötelezőm. Csak nem tudom hogy van-e minimum időszak amennyire ki lehet idegiglenesen vontatni a kocsit a forgalomból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!