Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Nem adták meg az elsőbbséget,...

Danyi Cintia kérdése:

Nem adták meg az elsőbbséget, de az én autómon nincs biztosítás, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Tisztelt Uram/Hölgyem!

Tegnap kölcsön kértem édesapám autóját, egésznap tök jó volt minden, semmi probléma nem volt, aztán este amikor éppen mentünk volna haza, sajnos nem adták meg az elsőbbséget, és az autó eleje totálkáros lett. A másik gépjármű vezető be ismerte, hogy ő a vétkes, de sajnos a mi autónkon nem volt biztosítás. Ilyenkor mit tudunk tenni, nagyon kétségbe vagyunk esve, ezért is kérem segítségüket! Minden tiszteletem az Önöké, előre is köszönöm válaszukat, Danyi Cintia

2016. ápr. 24. 14:38
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
45%

Miért fizetne olyannak, akinek nem volt? Ne beszéljünk már hülyeségeket.

A kérdezőnek meg nem kell önérzeteskednie, nem véletlenül hívják kötelező biztosításnak. Tanuljon az esetből, és örüljön, hogy nem az ő bakijából törte össze valakinek a 10 milliós autóját.

2016. ápr. 24. 15:20
 12/21 A kérdező kommentje:
Tudtommal nem én száguldoztam őrült módon, és a bajt sem én okoztam. Okoskodást nem kértem senkitől! Az ilyen tanítós üzeneteket kérem tartsák magukba! Nem vagyok rájuk kiváncsi! Köszi :)
2016. ápr. 24. 15:25
 13/21 anonim ***** válasza:
50%

Annál, hogy te mire vagy kíváncsi, sokkal lényegesebb az a dolog, hogy biztosítás nélküli autónak nincs helye az utakon.

Hogy egy kis reményed is maradjon: nem írtad, mióta nincs fizetve az autó biztosítása. Ha az 1. negyedév rendezve van, csak az április 1-én esedékes 2. nincs, még szerencséd is lehet, mert általában még 30 nap fedezetet adnak a biztosítók az esedékesség napjától. Ebben az esetben nagyon gyorsan rendezni kell az elmaradt díjat, és valószínűleg gond nélkül fizetnek.

Ha ennél régebbi a tartozás, akkor nem nagyon tudok mást mondani, mint hogy meg is érdemlitek.

2016. ápr. 24. 15:36
 14/21 Koaxk Ábel ***** válasza:

A kérdező stílusa ritka korrekt, szóval a leoltást mellőzöm!

Kötelező biztosítás nélkül közlekedtek, vagy casco nélkül?

Nem mindegy a szituáció szempontjából!

2016. ápr. 24. 17:20
 15/21 anonim ***** válasza:
83%
A biztosítók a legkisebb kibúvót is megtalálják, hogy ne kelljen fizetniük. Mivel a ti autótok, a kötelező biztosítás hiányában nem vehetett volna részt a forgalomban, hiába az ellenfél volt a hibás, hiába van neki érvényes biztosítása, kicsi az esélye, hogy pénzt lássatok ebből.
2016. ápr. 24. 17:55
 16/21 anonim ***** válasza:
64%

Nem tudom hol él itt pár válaszadó... Kérdező:

Amennyiben nem volt biztosításod NEM FOG NEKED FIZETNI SENKI! Tök mindegy ki a hibás, mivel nem volt érvényes kötelező biztosításod nem fog a vétkes fél biztosítója sem fizetni.

2016. ápr. 24. 19:21
 17/21 anonim ***** válasza:

Ki fogják hozni, hogy kötelező hiányában semmi keresni valója nem lett volna az úton. Ha nincs az úton, nincs baleset, tehát nincs kár sem.

Bünti biztos, meg az autó saját zsebből helyreállítása is.

2016. ápr. 24. 20:19
 18/21 anonim ***** válasza:
Nem fognak fizetni ez biztos. Annyi lesz az indok, hogy kötelező biztosítás nélkül közlekedő autóról van szó, meg persze szépen a büntetés is elő fog kerülni.
2016. ápr. 24. 20:37
 19/21 anonim ***** válasza:
Ha nem volt rendőrség bevonva akkor a bírságot megúsztad. A kárt neked senki nem fogja kifizetni. Voltam ilyen helyzetben. Én voltam a vétkes, beletolattam a mögöttem állóba, a hölgy rendőrt hívott. Elismertem, irtunk betétlapot, majd kiderült hogy nincs kgfb a kocsiján. Mai napig senki nem fedezte a kárt neki.
2016. ápr. 25. 01:02
 20/21 eddiboy ***** válasza:
#13: "általában még 30 nap fedezetet adnak a biztosítók" - KGFB esetében törvényileg kötelezően 2 hónap fedezetet adnak a biztosítók, így a 2. negyedéves díjat elég május végéig rendezni. Persze ha újabb kocsiról van szó, aminek már nem január 1-je az évfordulója, akkor más a dátum.
2016. ápr. 25. 07:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!