Mennyi idő még kiküldik a jogsit? (első)
"ha egy kis városba viszem el az okmányirodába ahol szinte alig vannak gyorsabban kész lesz?" ...biztosan nem!
az összes Jogsi, az okmányirodák megrendelésére egy helyen a Bp.-i Pénzjegynyomdában készül...(így hozzáadódik, megnövekszik a postai kézbesítés ideje...)
Nagyot változott a "világ" két év alatt, mikor legutóbb kellett jogosítványt cserélnem.
Pénteken készült az egészségügyi alkalmassági papírom. Pécsett, ahol több kormányablak is van, aznap, a „régi” okmányirodába, interneten foglaltam időpontot, mára. Jónéhány lehetőségből választhattam. Tehát a következő munkanapról van szó.
Tulajdonképpen értelmetlen volt. 20 perccel előbb érkeztem, és míg vártam, hatan jöttek időpontfoglalás nélkül, azonnal, vagy 1-2 perc múlva már hívták is őket. Ha kértem volna sorszámot, jóval hamarabb sorrakerültem volna. Csak azért nem tettem, nehogy esetleg figyelje a rendszer és megbízhatatlanság miatt ne tudjak majd időpontot foglalni máskor, ha szükségem lesz rá.
Ahogy már megírták, egy helyen készülnek, nem helyben. Az ügyintéző tájékoztatása szerint 8 napon belül érkezik az új engedély; ez szerepel a honlapjukon is: „Abban az esetben, ha a tényállás tisztázott (azaz a vezetői engedély kiállításához kapcsolódó jogszabályi feltételek megléte megállapítható, és minden szükséges dokumentum rendelkezésre áll), az ügyintézési határidő 8 nap. Amennyiben a tényállás nem teljes körűen tisztázott, úgy az ügyintézési határidő 21 nap.” Ez tehát nem attól függ, hogy mekkora városban csináltatod.
Nekem 2 nap alatt jött meg (10 000-es város).
Az okmányiroda belső postájával kell kérni, ilyenkor ők sms-ben értesítenek ha megjött, sokkal gyorsabb mint a Magyar posta.
Nekem is 2 nap alatt jött meg, még januárban.
Kedden bementem a vizsgaigazolásért, meg az okmányirodába, csütörtökön már a kezemben volt a jogsim. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!