Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Akik nem használják a jogsijuk...

Akik nem használják a jogsijukat, azok miért hosszabbítják meg?

Figyelt kérdés

Alapból ugye 10 évre kapjuk.

Van 1-2_X ismerősöm, rokonom, szomszéd, a lényeg, hogy többekről tudok, akik sosem használták e 10 év alatt (és biztos még rengetegen vannak), mert "majd csak kell", "ha esetleg egy állásinterjún kérik", "jól mutat egy önéletrajzban", stb.

Számomra még az is gáz, hogy ha valakinek nem kell a jogsi akkor miért csinálják végig a tanfolyamot (hisz nem 2 forint, ennyi erővel bébiszitter, villanyszerelő, varró, targoncás, vagy akármilyen tanfolyamot végezhettek volna).

Akkor jön, az, hogy hát nem lehet tudni, a mai világban ez már alap, bla, bla, bla.

De ha 10 éven át csak egy fiókban porosodik, akkor meg nem nyilvánvaló, hogy valszeg tök felesleges?

És az meg több mint fura, hogy az ilyen emberkék, már hetekkel előtte szervezkednek, hogy mikor mennek orvoshoz, okmány irodába, stb, míg én aki napi szinten vezetek, rá sem néztem soha a jogsira, hogy akkor most mikor is jár le.

2016. márc. 21. 14:50
 1/9 anonim ***** válasza:
87%

"Akkor jön, az, hogy hát nem lehet tudni, a mai világban ez már alap, bla, bla, bla."

Pedig emiatt csinálják az emberek. És tényleg nem lehet tudni. Bánt ez téged?:D Nem 100.000 forint meghosszabbítani hogy a kérdés, hogy miért hosszabbítják meg, értelmet nyerjen.

2016. márc. 21. 14:59
 2/9 A kérdező kommentje:

Nem bánt engem, CSAK kérdeztem.

Nyilván ha valaki nem vezet 10-12 éven keresztül, és ha "hirtelen" szükség lenne rá, akkor meg?

Ezért írtam, hogy ennyi erővel, bármire "szükség" lehet.

Egy nyelvvizsgára, egy targoncás papírra, egy bármi más olyan tanfolyamra, ahol nem kell éveket tanulni, de nem 2 forintot dobunk ki csak úgy.

Az igaz, hogy egy meghosszabbítás "csak" 7200 plusz az okmány iroda első körben, (később kevesebb) de a tanfolyamra 150 vagy több is elment, és nyilván sosem lesz rá szükség, ha 10 éven át nem volt az.

Csak egy kérdés volt, mert tényleg kíváncsi vagyok rá, nem azért mert "bánt" engem.

2016. márc. 21. 15:19
 3/9 anonim ***** válasza:
75%

#1: "Bánt ez téged?:D"

Látom a szmájlit.

De engem igenis "bánt". Az aki a jogsi megszerzés után 10 évig nem vezetett, az ne is vezessen(vegyen pótórát, stb.), mert balesetveszélyes(persze vannak kivételek).

2016. márc. 21. 16:15
 4/9 anonim ***** válasza:
10 évente az a 7000 forint nem egy összeg.
2016. márc. 21. 17:35
 5/9 anonim ***** válasza:
Sejtettem hogy megoszlanak a vélemények, de hát ez várható volt. Mind jogos.
2016. márc. 21. 17:57
 6/9 A kérdező kommentje:

"10 évente az a 7000 forint nem egy összeg."

Ebben tökéletesen igazad van.

De ugye ha valaki nem használja, (kifejezetten erre irányult a kérdésem), akkor ez olyan, mintha kidobná az ablakon ezt az összeget.

Plusz azt a pénzt is, ami a tanfolyamra ment el.

Illetve ahogy az egyik válaszoló is írta, hogy ha 10 év kihagyás után hirtelen kocsiba ül, akkor érdekes lehet a végeredmény.

Akikről én tudok azok tényleg 1 órát nem vezettek soha.

Minden hátsó szándék nélkül (már ha egy kérdésben lehet ilyen) tényleg csak kíváncsi vagyok.

2016. márc. 21. 20:19
 7/9 anonim ***** válasza:
Ha van rá pénze és megteheti akkor mért ne tegye.
2016. márc. 21. 20:22
 8/9 anonim ***** válasza:
Lehet úgy van vele, hogy majd lesz kocsija, és akkor jól jön a jogsi. Bár az teljesen igaz, hogy ennyi kihagyás után már valóban újra kell kvázi mindent tanulnia. De nincs valami lejárati idő, ami után már nem elég hosszabbítani, hanem újra kell vizsgázni?
2016. márc. 22. 22:05
 9/9 anonim ***** válasza:

Az is lehet, hogy a házaspárnak van 1 autója, és a feleség nem akarja elvenni a férjtől a vezetést. De nagyon szívesen vezetne, csak nem akar, ha a férj jobban szeret a kormánynál ülni.

Ha valami történne a férjjel, eltöri a lábát, vagy ivott, vagy akármi, akkor ott van a feleség vezetni.

Biztonságnak kell.

2016. márc. 25. 17:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!