Autóátíratás családon belül Hogyan lehetne a legokosabban megúszni a következö helyzetet? apám (B10) - Lada: 25 év, forgalmi lassan lejár, anyám (B2) - Octavia: én + feleségem + gyerek használjuk, nekem (B10) - Felicia: anyámék használják.
Mindhármunk ugyanannál a biztosítónál van.
Mivel szeretnénk az autókat B10-es kategóriába tartozó biztosítással fizetni, így az elképzelés az, hogy először az Octaviát átiratnánk az enyémre, majd a Feliciát apám nevére. Ez esetben - ha jól tudom - megtartanánk azt az állapotot, hogy folyamatosan van a B10-es biztosítást fizető nevén autó. Hosszú távon megtérül az átírási költség.
Kérdések:
- Megmarad-e a B10-es "jogviszony" ebben az esetben?
- Mivel az ajándékozás szóba sem jöhet a nagy illeték miatt, így mekkora összeget írjunk az adásvételire?
Bármilyen más, hasznos ötletet szívesen fogadok.
Van jobb ötlet!
Üzembentartói szerződést kell kötni. Így megmarad mindenkinek a biztosítási bónusz.
Itt az első találatot ha letöltöd, megtudsz minden egyéb infot:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!