Miért használják olyan kevesen a MÁV jegy-automatát?
Szerintem "félnek" tőle az emberek.
Egyrészt megy a riogatás hogy elnyeli, nem ad vissza. Másrészt sok esetben tényleg nem lehetett kp-val fizetni. Na meg például a Pesti régebbi buszjegy automatákat mindig eltömködték a csövesek, és nem működött.
Na meg a többség még a pénztárnál is képes fél órán át magyarázni hogy milyen jegyet, hova szeretne. Kedvencem az mikor még ott áll neki rákérdezni hogy megy e egyáltalán Bugacpusztára vonat. Na meg sok embernek külön igényei vannak, 4-es hely, 1-es hely, menetiránnyal szemben utazzon.
És az sem utolsó szempont, hogy ahogy láttam, mindig mindenki siet ezerrel, olyankor meg nem állnak neki a géppel ismerkedni.
De én ennek csak örülök, mert én elég antiszociális vagyok, rühellek sorba állni, meg pénztárosokkal beszélni, és így legalább gyorsan haladok az automatánál. :D
Szerintem amúgy nem átláthatatlan, nekem 1-2 használat után már szinte ugyanúgy ment mint pénztárból kérni.
Annyi a szokatlan, hogy a vastag üveg előlap miatt máshova kell kicsit koppintani, nem úgy mint mondjuk egy mobilnál, de ez is megszokható. Mondjuk kezelő felületre a BKK-s automaták szerintem szebbek a modern dizájnnal.
Esetleg lehet kirakhatnának a várókba 1-1 TV-t információkkal, és azon bemutathatnák a használatát, hasonló videóval:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!