Miért mondják sokan, hogy biztosítás nélkül 1 métert sem mehet az autó?
Akkor mire van a fedezetlenségi díj?
Ha én veszek egy autót, és csak pár nap múlva kötök kötelezőt (de hazaviszem, sőt, elviszem eredetvizsgára is), akkor fizetem a biztosítás mellé a fedezetlenségi díjat arra a pár napra.
Akkor miért kellene azonnal kötni? És ha nincs lehetőségem ott a vásárlás helyszínén? Akkor haza sem vihetem a frissen vásárolt kocsit?
Persze és ha meghalsz a balesetben és okozol egy többmiliós kárt közben, akkor leszaro... ki fizet helyetted.
Ezt a hozzászólónak említem meg.
Jobb lett volna ha meg sem szólalsz.
"en nem fizetek biztositast egyaltalan. ha kart okozok kifizetem zsebbol."
Na persze, mert Te olyan "raj csávó" vagy, hogy zsebből kifizetsz akár több millás kárt is, de havi 4000 Ft-od nincs biztosításra.
Mellesleg, ahogy neve is mutatja a Kötelező Gépjármű felelősség Biztosítás kötelező, nem lehetséges opció.
Ne fizesd, azt majd könnyes szemmel integess az autód fogalmijának.
"Ha én veszek egy autót, és csak pár nap múlva kötök kötelezőt (de hazaviszem, sőt, elviszem eredetvizsgára is), akkor fizetem a biztosítás mellé a fedezetlenségi díjat arra a pár napra. "
Te valahol vágányt tévesztettél.
A fedezetlenségi díj nem egy lehetőség, hanem egy szankció, amit nem önként fizetsz be.
Ha kötelező nélkül veszel részt a forgalomba - akár csak egy métert! - és lebuksz, akkor büntetést fizetsz.
Plusz, a büntetés mellé megfizettetik veled visszamenőlegesen azt a kötelezőt, amit nem fizettél meg, attól kezdve, amikortól meg kellett volna fizetned: de ez egy lényegesen magasabb összeg, mint amit egyébként fizettél volna. Ennek a neve a fedezetlenségi díj. ( Én havi 4400 Ft kötelezőt fizetek, egy hónapra a fedezetlenségi díjam pedig 14 400 Ft lenne.) Rendszerint az adás-vétel napjától számítják, ha csak nem tudod hitelt érdemlően bizonyítani, hogy az autót a vétel óta nem vitted el a vétel megkötésének helyszínéről, vagy nem lábon vitted el.
Az autódat sem tudod átíratni addig, amíg nincs megkötve a kötelező.
Tényleg csak napokról beszélek. Nem hónapokról. Pl ha vétel után 2 nap múlva kötök kötelezőt.
Tudom, hogy nem opció a fedezetlenségi, hanem kötelező, de azt a megkötött KGFB-val együtt fizetem ki.
Szóval ha nem tudok a vásárlás helyszínén kötelezőt kötni, csak otthon, vagy csak másnap, akkor haza sem vihetem a kocsit?
Manapság már nem egy bonyolult dolog megkötni a kötelező biztosítást, mindössze internetre van szükség, s ahhoz manapság már egy mobil telefon is elegendő.
Online megkötheted a biztosítást (ehhez előtte azért nem árt tájékozódni, elég nagy ár-eltérések lehetnek az ajánlatok között)
Megkötöd a biztosítást, küldenek egy visszaigazoló emailt.
30 nap fizetési haladékot adnak, érvényes a biztosításod, nem kell azonnal rohanni befizetni, azt megteheted a 30 napos határidőn belül, de van biztosítás az autón, kimehet vele a forgalomba... mi ezzel a probléma, nem megvalósítható?
Van már 3 kocsink, meg egy utánfutónk.
De még sosem kötöttünk a helyszínen biztosítást.
Az okos telefonomon nincs annyi net, nem tudnék vele biztosítást kötni akárhol.
Szóval nem vagyok kezdő a témában, csak az érdekelt, hogy miért írják azt, hogy 1 métert sem mehetek.
Akkor a fedezetlenségi díjat minek fizetem arra az 1-2 napra? Az nem "helyettesíti" a biztosítást, csak kicsit drágábban?
"Akkor a fedezetlenségi díjat minek fizetem arra az 1-2 napra? Az nem "helyettesíti" a biztosítást, csak kicsit drágábban?"
Az büntetés a késedelmes megkötésért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!