Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Miért mondják sokan, hogy...

Miért mondják sokan, hogy biztosítás nélkül 1 métert sem mehet az autó?

Figyelt kérdés

Akkor mire van a fedezetlenségi díj?

Ha én veszek egy autót, és csak pár nap múlva kötök kötelezőt (de hazaviszem, sőt, elviszem eredetvizsgára is), akkor fizetem a biztosítás mellé a fedezetlenségi díjat arra a pár napra.

Akkor miért kellene azonnal kötni? És ha nincs lehetőségem ott a vásárlás helyszínén? Akkor haza sem vihetem a frissen vásárolt kocsit?

2016. febr. 22. 11:17
1 2
 1/15 anonim válasza:
0%
en nem fizetek biztositast egyaltalan. ha kart okozok kifizetem zsebbol.
2016. febr. 22. 11:18
 2/15 Trafó1 ***** válasza:
100%

Persze és ha meghalsz a balesetben és okozol egy többmiliós kárt közben, akkor leszaro... ki fizet helyetted.

Ezt a hozzászólónak említem meg.

Jobb lett volna ha meg sem szólalsz.

2016. febr. 22. 11:22
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

"en nem fizetek biztositast egyaltalan. ha kart okozok kifizetem zsebbol."

Na persze, mert Te olyan "raj csávó" vagy, hogy zsebből kifizetsz akár több millás kárt is, de havi 4000 Ft-od nincs biztosításra.

Mellesleg, ahogy neve is mutatja a Kötelező Gépjármű felelősség Biztosítás kötelező, nem lehetséges opció.

Ne fizesd, azt majd könnyes szemmel integess az autód fogalmijának.

2016. febr. 22. 11:43
 4/15 A kérdező kommentje:
Az én kérdésemre is válaszolnátok?
2016. febr. 22. 11:50
 5/15 anonim ***** válasza:

"Ha én veszek egy autót, és csak pár nap múlva kötök kötelezőt (de hazaviszem, sőt, elviszem eredetvizsgára is), akkor fizetem a biztosítás mellé a fedezetlenségi díjat arra a pár napra. "

Te valahol vágányt tévesztettél.

A fedezetlenségi díj nem egy lehetőség, hanem egy szankció, amit nem önként fizetsz be.

Ha kötelező nélkül veszel részt a forgalomba - akár csak egy métert! - és lebuksz, akkor büntetést fizetsz.

Plusz, a büntetés mellé megfizettetik veled visszamenőlegesen azt a kötelezőt, amit nem fizettél meg, attól kezdve, amikortól meg kellett volna fizetned: de ez egy lényegesen magasabb összeg, mint amit egyébként fizettél volna. Ennek a neve a fedezetlenségi díj. ( Én havi 4400 Ft kötelezőt fizetek, egy hónapra a fedezetlenségi díjam pedig 14 400 Ft lenne.) Rendszerint az adás-vétel napjától számítják, ha csak nem tudod hitelt érdemlően bizonyítani, hogy az autót a vétel óta nem vitted el a vétel megkötésének helyszínéről, vagy nem lábon vitted el.

[link]

Az autódat sem tudod átíratni addig, amíg nincs megkötve a kötelező.

2016. febr. 22. 11:54
 6/15 A kérdező kommentje:

Tényleg csak napokról beszélek. Nem hónapokról. Pl ha vétel után 2 nap múlva kötök kötelezőt.

Tudom, hogy nem opció a fedezetlenségi, hanem kötelező, de azt a megkötött KGFB-val együtt fizetem ki.

Szóval ha nem tudok a vásárlás helyszínén kötelezőt kötni, csak otthon, vagy csak másnap, akkor haza sem vihetem a kocsit?

2016. febr. 22. 12:04
 7/15 anonim ***** válasza:

De, haza viheted, de nem "lábon", hanem tréleren.

[link]

Több megoldás is van:

Vagy megkéred az eladót, hogy vigye el hozzád, és ott írjátok alá a szerződést, vagy tréler, de szinte minden autópiacon meg tudod kötni, kötheted online is, ami azonnal életbe lép...

pld.

[link]

2016. febr. 22. 12:10
 8/15 anonim ***** válasza:

Manapság már nem egy bonyolult dolog megkötni a kötelező biztosítást, mindössze internetre van szükség, s ahhoz manapság már egy mobil telefon is elegendő.

Online megkötheted a biztosítást (ehhez előtte azért nem árt tájékozódni, elég nagy ár-eltérések lehetnek az ajánlatok között)

Megkötöd a biztosítást, küldenek egy visszaigazoló emailt.

30 nap fizetési haladékot adnak, érvényes a biztosításod, nem kell azonnal rohanni befizetni, azt megteheted a 30 napos határidőn belül, de van biztosítás az autón, kimehet vele a forgalomba... mi ezzel a probléma, nem megvalósítható?

2016. febr. 22. 14:33
 9/15 A kérdező kommentje:

Van már 3 kocsink, meg egy utánfutónk.

De még sosem kötöttünk a helyszínen biztosítást.

Az okos telefonomon nincs annyi net, nem tudnék vele biztosítást kötni akárhol.

Szóval nem vagyok kezdő a témában, csak az érdekelt, hogy miért írják azt, hogy 1 métert sem mehetek.

Akkor a fedezetlenségi díjat minek fizetem arra az 1-2 napra? Az nem "helyettesíti" a biztosítást, csak kicsit drágábban?

2016. febr. 22. 14:54
 10/15 anonim ***** válasza:

"Akkor a fedezetlenségi díjat minek fizetem arra az 1-2 napra? Az nem "helyettesíti" a biztosítást, csak kicsit drágábban?"

Az büntetés a késedelmes megkötésért.

2016. febr. 22. 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!