Nekimentem egy másik autónak, de utána elhagytam a elyszínt, mi vár rám?
Röviden a történet: Kanyarodásnál a járda szélén álló autónak neki mentem véletlenül, mert nem adták meg nekem a jobb kéz szabályt és befékeztem és jeges volt a mellékút így nekicsúsztam a másik autó elejének.Kiszálltam vártam, de bepánikoltam és eljöttem onnan. Ezután feljelentettek rendszám alapján. Vállalom is a fellelsőséget,csak nem tudom hogy milyen költségek fognak így terhelni ebben tud valaki segíteni?
Aznap este kerestem ott az autót hogy intézzük el a dolgot de azóta sem láttam ott az autót.
Az a baj, hogy a páromat hívták be a rendőrségre mint tanu mert ő a tulajdonos, de én vagyok az üzembentartó.
Ilyenkor lehet utólag adni betétlapot vagy már nem mert nem most történt?
Pár éve (~10) összetörték az autómat, cserbenhagyás volt, esze ágában sem volt megkeresni az illetőnek. Akkor 90000-re büntették, plusz pár évig nem is lehetett jogsija. Igaz a cserbenhagyáson kívül kiderült, hogy jogsija sincs, biztosítása sincs, sőt átírva sincs az autó a nevére (a MABISZ még utána hajtotta be rajta a nekem kifizetett kárt).
Elvileg 30000 az alapbüntetés, ha feltételezhető volt a balesetkor, hogy nem történt személyi sérülés. Esetedben ez szerintem fennáll. Ha mégsem, akkor 1 évig le is ültethetnek (valszeg nem az elsőnél fognak), valamint az összes kategóriára bevonhatják a jogsidat.
Nem történt személyi sérülés senki nem volt a kocsinál.
De ilyenkor még milyen büntetésre számíthatok, a hatósági bírságon felül?
Ki kell fizetnem kp-ba az autó javítási költségét, ha betétlapot már nem tudok neki adni vagy ha már ő megcsináltatta az autóját?
Egy kicsit lazíts...
Azt írod, hogy..."a járda szélén álló autónak" nekimentem(mert a jégen rácsúsztál)
így elsőre azt olvasom ki, hogy az autó szabálytalanul parkolt, olyan helyen, ahol nem is lett volna szabd ottlennie..
a másik..kiszálltál,vártál, de közben fényképezés helyett pánikoltál..
Ugyanis ha fénykép van, valamint az út jeges része is le van fényképezve, persze úgy, hogy ne látszódjon a nyári gumid..akkor már beljebb vagy..
Nyugalom, pár hézten belül behívnak egy meghallgatásra, ott ha kérdezi a vizsgáló, akkor érthetően előadod az esetet... természetesen úgy kell kezdeni, hogy egy szabálytalanul parkoló autó...
...ha szabálytalanul parkolt...ha nem, akkor cumi..nem biztos még, hogy te vagy a hunyó..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!