Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Nekimentem egy másik autónak,...

Nekimentem egy másik autónak, de utána elhagytam a elyszínt, mi vár rám?

Figyelt kérdés

Röviden a történet: Kanyarodásnál a járda szélén álló autónak neki mentem véletlenül, mert nem adták meg nekem a jobb kéz szabályt és befékeztem és jeges volt a mellékút így nekicsúsztam a másik autó elejének.Kiszálltam vártam, de bepánikoltam és eljöttem onnan. Ezután feljelentettek rendszám alapján. Vállalom is a fellelsőséget,csak nem tudom hogy milyen költségek fognak így terhelni ebben tud valaki segíteni?

Aznap este kerestem ott az autót hogy intézzük el a dolgot de azóta sem láttam ott az autót.

2016. febr. 8. 12:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Először is: Nyugi! Várd meg a fejleményeket. Ha lesznek.
2016. febr. 8. 12:43
 2/12 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy a páromat hívták be a rendőrségre mint tanu mert ő a tulajdonos, de én vagyok az üzembentartó.

Ilyenkor lehet utólag adni betétlapot vagy már nem mert nem most történt?

2016. febr. 8. 12:50
 3/12 anonim ***** válasza:
Bitósító függő! Ha pénzmosás, akkor Alianz az élen! Még olyat is rád vernek amit nem Te okoztál! Sok sikert-szerencsét! Tapasztalatból írtam! Alianz érdemes megjegyezni!!!
2016. febr. 8. 12:52
 4/12 Koplárovics Béci ***** válasza:
57%

Pár éve (~10) összetörték az autómat, cserbenhagyás volt, esze ágában sem volt megkeresni az illetőnek. Akkor 90000-re büntették, plusz pár évig nem is lehetett jogsija. Igaz a cserbenhagyáson kívül kiderült, hogy jogsija sincs, biztosítása sincs, sőt átírva sincs az autó a nevére (a MABISZ még utána hajtotta be rajta a nekem kifizetett kárt).

Elvileg 30000 az alapbüntetés, ha feltételezhető volt a balesetkor, hogy nem történt személyi sérülés. Esetedben ez szerintem fennáll. Ha mégsem, akkor 1 évig le is ültethetnek (valszeg nem az elsőnél fognak), valamint az összes kategóriára bevonhatják a jogsidat.

2016. febr. 8. 12:55
 5/12 A kérdező kommentje:

Nem történt személyi sérülés senki nem volt a kocsinál.

De ilyenkor még milyen büntetésre számíthatok, a hatósági bírságon felül?

Ki kell fizetnem kp-ba az autó javítási költségét, ha betétlapot már nem tudok neki adni vagy ha már ő megcsináltatta az autóját?

2016. febr. 8. 12:59
 6/12 anonim ***** válasza:
64%
Ha nem nagy a kár, hanem csak koccanás volt, akkor dumáld meg a másik féllel, hogy mennyit kér, és fizesd ki neki. Lehet sokba fog kerülni, de megéri, a pereskedéstől nincs rosszabb a világon, és csak a sok pénzt viszi el, aztán úgyis téged hoznak ki hibásnak, mert leléptél.
2016. febr. 8. 13:34
 7/12 A kérdező kommentje:
De hogyha ő bejelentette a károkozást a Biztosítójának akkor kinek kell fizetnem?
2016. febr. 8. 13:52
 8/12 anonim ***** válasza:
Ha be is jelentette peren kívül meg lehet állapodni bármikor. Azt szereti a bíróság is, mert le is lehet zárni az ügyet. Mivel csak anyagiakról szól a dolog meg is oldható (ha a másik fél is belemegy)
2016. febr. 8. 13:57
 9/12 A kérdező kommentje:
Értem! Még annyi kérdésem lenne, hogy visszamenőleg lehet betétlapot kiállítani vagy sem?
2016. febr. 8. 14:02
 10/12 anonim ***** válasza:
84%

Egy kicsit lazíts...

Azt írod, hogy..."a járda szélén álló autónak" nekimentem(mert a jégen rácsúsztál)

így elsőre azt olvasom ki, hogy az autó szabálytalanul parkolt, olyan helyen, ahol nem is lett volna szabd ottlennie..

a másik..kiszálltál,vártál, de közben fényképezés helyett pánikoltál..

Ugyanis ha fénykép van, valamint az út jeges része is le van fényképezve, persze úgy, hogy ne látszódjon a nyári gumid..akkor már beljebb vagy..

Nyugalom, pár hézten belül behívnak egy meghallgatásra, ott ha kérdezi a vizsgáló, akkor érthetően előadod az esetet... természetesen úgy kell kezdeni, hogy egy szabálytalanul parkoló autó...

...ha szabálytalanul parkolt...ha nem, akkor cumi..nem biztos még, hogy te vagy a hunyó..

2016. febr. 8. 16:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!