Mi a teendő, ha a koccanás előidézője elhajt?
A legveszélyesebb manőver ha rángatod a kormányt.Ha fékezéssel nem tudod kivédeni akkor csak menjen neked,mert akkor nem te vagy a hibás,hanem aki neked ment.Most meg neked fáj a fejed a baleset előidéző meg megúszta.
Egyébkén,ha egy 100-al mész és megrántod a kormányt úgy borulsz fel ,mint egy mecsbox,
A feljelenés macera,és a balesetet te okoztad másnak mindegy ,hogy ki miatt,,,sajnos.
Az egyik biztosító ászf-jéből idézek:
Kártalanítási Számla (Garanciaalap): az e törvény szerinti biztosítók
által létrehozott és folyamatosan finanszírozott pénzalap, amelynek feladata
a biztosítási kötelezettség ellenére biztosítással nem rendelkező üzemben
tartó gépjárműve által vagy az e törvényben meghatározott korlátozásokkal
az ismeretlen üzemben tartó gépjárműve által, valamint az ismeretlen
gépjárművel okozott károk megtérítése, amennyiben a kötelezettségvállalás
országa Magyarország;
Tehát mindkettőtöknek úgy kell leadni a kárbejelentőt, amelyen rögzítitek az ütközést adatszerűen, de azzal, hogy a károkozó ismeretlen.
A te károkozásodat fizeti a biztosító, a te járművedben okozott kárt pedig a fentiek alapján kezdeményheted. Tanúnak nevezd meg a másik autóst.
Az incidenst te okoztad.
Honnan tudod hogy beléd jött volna? Egy rutinisabb sofőrnek az is biztonságos oldaltávolság, amikor te már a kezedet nem dugnád be a résbe, lehet hogy neked a fél méter is ijesztően kevés. Lehet hogy te mérted fel rosszul, és belerántottál a kormányba. Ha ez volt, akkor a harmadiknak miért is kellett volna megállnia?
Nem egy esetben látom, hogy szűkül a hely (járda kialakítása olyan, vagy valaki parkol), a szembejövő megáll, szemlátomást ijedezik, és nem mer elmenni egy akkora helyen mellettem, ahol egy csuklüs busszal tolatva el lehetne menni.
"e törvényben meghatározott korlátozásokkal "
ezeket sem árt elolvasni.
Ha valaki fizetné ezt a kárt, akkor ezentúl az összes bejelentés úgy érkezne, hogy azért mentem neki a mellettem állónak, mert megijedtem egy 3. féltől, aki sajnos nem tudom, hogy ki...
Ha nem tudsz rendszámot, akkor bukta az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!