Karamboloztam és van egy komplikáció: Alant írom le a történetet?
Karamboloztam egy másik autóval. Történt helyszínelés rendőrségi intézkedés. Betétlapot is adott a vétkes autós. Viszont, ahogy próbáltam elkerülni az ütközést kárt okoztam egy kerítésben, ahova épp be akart hajtani. (oda tartozik a tag és autója) Most pár napra rá hívtak, hogy csináltak egy betétlapot, hogy a kerítés sérült és menjek be aláírni. Most nem értem, kerítés és autónál is kell külön betétlap? Nem az eredetileg készült betétlapon kellett volna feltüntetni a kerítés sérülését is? Vagy csak le akarnak húzni?
Lehetőleg szakértő/hozzá értő válaszoljon,aki tisztában van a dolgokkal.
Nem teljesen tiszta a leírásod, de ha a másik fél 100%-ban hibás, akkor a saját kerítésének a sérülése is az ő sara, hiszen az az ő hibájából történt baleset következménye.
Akkor is így lenne, ha egyik autó sem sérül, csak a kerítés (ütközés elhárításának eredménye).
Ő egy dolgozó a telephelyen.
Vele ütköztem a telephely előtt,de a kerítés is megsérült mivel félre húztam a kormányt és neki ütköztemannak is.
Elismerte,hogy ő volt a hibás betétlapot is adott.
Rendőrség is kinn volt,helyszíni bírságot is kapott.
Viszont ma hívtak a telep helyről,hogy csináltak egy betét lapot a kerítés kárról és alá kell írnom.
Lehet tárgyról is betét lapot készíteni?
Írjam alá vagy mi a teendőm?
Dehogy írod alá, azzal elismernéd, hogy a kárért te vagy a felelős.
A telephelynek valószínűleg van biztosítása, de nem neked kell aláírnod.
Még nem láttam mi áll a papíron.
Akkor azt a dolgozójukon kellene behajtani?
Ha nem írom alá feljelentenek?
Nekem nem kellett volna kapni a helyszínen egy papírt,hogy rendőri intézkedés történt?
A helyszínelésről nem kapsz semmit, majd a szabálysértési előadó küld egy határozatot. Ez részben jó, mert a biztosító később nem nagyon szarozik, másrészt rossz, mert néha fél év is eltelik mire minden jogerőre emelkedik és megkapod a pénzt a biztosítótól.
A KGFB nem csak az autókban esett kárt téríti meg, hanem a járulékos károkat is. Esetedben neked nem kell semmit aláírni, mert a vétkes biztosítása fogja fedezni a kerítésben esett kárt. Ja, nem, mégse, hiszen a károkozó is a saját emberük volt, így a biztosító meg fogja tagadni a kifizetést. No ezért akarják rád verni, de ne hagyd magad!
Amúgy képzeld el azt a szituációt, amikor pl. állsz egy sorban és a mögötted jövő beléd ütközik és rátol az előtted állóra, és mindhárom autó összetörik. Ilyenkor se te adsz az előtted állónak betétlapot, hanem a leghátsó (a károkozó) ad mindkettőtöknek! Szóval mindenért a vétkes felel.
És ha aláírják helyettem?
Bár az se ér semmit,mert nekem is le kellene adnom a biztosítómnak.
Baleset
Az üzenet szövege: Közben kiküldték a szerintük aláírandó betétlapot a kárról.
Ugyanúgy ott van a vétkes fél megjegyzésnél,hogy elismeri a felelősséget.
Az én megjegyzésem rovatnál az van:
A "B" jelű jármű a kerítésnek ütközött és az több helyen megsérült.
Ráadásul nem is több helyen.
Ja és fénymásolt betétlap,lehet csak arra kell,hogy a dolgozójukon behajtsák?
Van valami jogszabály amivel tudom nekik jelezni,hogy ahhoz a kárhoz semmi közöm?
Link?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!