El tudom így adni az autómat?
Figyelt kérdés
Fél éve vettem egy autót. Az egy dolog, hogy 73 000 km volt benne, az adásvételibe meg 75 000 km lett beleírva, mert azt hallottam, hogy nem érdekes. Voltam vele eredetvizsgán is, ahol fénykép készült a km-óra állásáról, hivatalosan meg kb. 1 700 km-rel több volt benne, aztán átírásnál is az lett megadva, hogy 75 000 km van benne, de nem kaptam olyan értesítést, hogy akármi gond lenne ezzel. Csak annyi a gond, hogy talán eladom, és még mindig csak 74 000 km van benne. Ha eladom, akkor az adásvételibe nyugodtan bele lehet írni a 74 000 km-t, estleg kicsivel többet, amennyin áll? Vagy nem jó? Nem lehet baj abból, hogy megvettem 75 000 km-rel, aztán eladom 74 000 km-rel, legalábbis hivatalosan annyi volt és van benne? Persze készült fénykép a 73 300 km-ről, mert kb. annyi volt az eredetvizsgán. Szóval mit kellene csinálnom? Hogyan kéne megírni az adásvételit, ha még azelőtt eladom, hogy bele lehetne írni a 75 000 km-t, esetleg többet?2015. aug. 28. 21:36
1/2 anonim válasza:
Az autó tulajdonjogát törzskönyvvel és forgalmi engedéllyel bizonyítod. Eredetiségvizsgálati tanúsítvány megvan? Abban mennyi a km óra állás?
Miért is akarsz egy fél évvel ezelőtti adásvételi szerződést, jelen olvasatban egy sajtpapírt mutogatni?
2/2 Koaxk Ábel válasza:
Szerintem ez csak ilyen körülbelüli adat, nagyságrendileg fontos. Mármint nem mindegy, hogy 75 ezer vagy 250 ezer.
Maximum akkor lehet fontos pár száz, vagy 1-2 ezer kilométer ha az autó eladás után vitás dolog merül fel, például rejtett hibák, széthullott, stb...
Egyébként szerintem semmi jelentősége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!