El tudom-e adni az automat, amíg nem irattam át?
Figyelt kérdés
Nemrég vettem egy használtautót, és most szeretném eladni, de még nem irattam át. De nem is akarom mert nem kell az autó. Az a kérdésem hogy, hogy lehet így eladni hogy ne kelljen átiratnom.2009. dec. 27. 19:10
1/6 anonim válasza:
Nem lehet. Ha így szeretnéd eladni az autót, hogy nem íratod át, akkor a nyilvántartásban az előző tulajdonos neve szerepel, viszont az új tulajdonos, aki tőled megveszi, olyan adásvételit fog bemutatni, amin te vagy a tulajdonos, ez pedig nem egyezik a nyilvántartással. Vagy át kell íratnod a saját nevedre az autót, vagy az előző és a következő tulajdonosnak kell adásvételi szerződést írnia.
2/6 anonim válasza:
Eladni eltudod, csak az új vevőnek dupla átírási illetéket kell fizetni, ezálltal nehéz lesz eladni, hacsak nem áron alul adod el...
3/6 A kérdező kommentje:
Köszi, és mi van akkor ha 15 napon túl íratnám át, mondjuk 2-3 hónap múlva? Ha meg akarnának büntetni, akkor mennyire?
2009. dec. 27. 20:01
4/6 anonim válasza:
"Eladni eltudod, csak az új vevőnek dupla átírási illetéket kell fizetni, ezálltal nehéz lesz eladni, hacsak nem áron alul adod el...
"
dehogy kell duplán fizetnie.Én is így vettem kocsit és semmit se kellett ráfizetnem ugyan annyiba volt az átírás!
Viszont nekem az ügyintéző mondott olyat az okmány irodában egy hogy ha nem íratod át a nevedre és úgy adod el akkor elég magas büntetésre számíthatsz !
Szóval érdemes tisztázni és utána eladni.
Ha mondjuk nem 15 hanem 30 nap múlva íratod át az a te dolgod de egy idő után kapsz egy levelet az okmány irodától hogy át kell írni mert büntetést kaphatsz és nem is vezetheted úgy az autót !Szóval azért át kell íratni.
5/6 anonim válasza:
Ha 15 napon túl íratod át, akkor először a fent említett figyelmeztető levelet kapod, majd egy második határidő után (azt hiszem, 30 nap) a járművet hatóságilag kitiltják a forgalomból és csak akkor tudod visszahelyeztetni, ha átíratod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!