Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Magánszemélynél hogy lehet...

Magánszemélynél hogy lehet lefoglalózni egy autót?

Figyelt kérdés

Lenne egy autó amit magánszemélytől meg szeretnék venni. Szombati napon tudom megnézni. De utána hétfőtől következő hét hétfőig 0-24-ben dolgozom, ügyeletes vagyok,lényeg a lényeg, nem tudom intézni a papírokat.

Hogy tudom én az autót most szombattól utána hét utáni hétfőig lefoglalni, hogy addig ne adja el másnak? Ha hagyok ott foglalópénzt akkor azt hogy biztosítom hogy ne lógjon meg vele?

2015. aug. 13. 20:58
 1/2 lupara ***** válasza:
Megállapodsz a vételárban,adás vételi szerződést csináltok.Ebben leirjátok a foglaló összegét is,két tanu pedig hitelesiti aláirásával.Ha visszalépsz a vételtől,elveszted a foglalót,ha az eladó gondolja meg magát,ő a kétszeresét fizeti vissza.Az előlegnél ilyen nincs,a foglalót komolyan kell venni,és van egy adás-vételi szerződésed is.
2015. aug. 13. 21:59
 2/2 anonim ***** válasza:
Még egyszerűbb, hogy ha kifizeted, és az adás-vételi szerződés hatályba lépésének dátumát (nem azonos a szerződés keltével) a következő hét hétfőjére írjátok. Ilyet minden további nélkül lehet, van rá külön rubrika a szerződésben.
2015. aug. 14. 16:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!