Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autót vennék, mindenhol el...

Autót vennék, mindenhol el lehet vinni egy próbaútra? Kereskedőnél és magánszemélynél is? Hogy működik?

Figyelt kérdés

Kereskedőnél mit kell otthagyni Vagy jön velem? Alá kell írni valamit, enged vezetni? Mi a szokás, hány km vagy hány perc?

Első autó.

2015. márc. 14. 12:12
 1/5 anonim ***** válasza:
Megegyezés kérdése. A próbaúttal vigyázni, mert ha te vezetsz és közben kár keletkezik, rád hárítja a költségeket. Először vezessen ő, legalább látod, hogy milyen stílusban vezette.
2015. márc. 14. 12:34
 2/5 A kérdező kommentje:

egyértelmű, hogy ha én okozok bármi bajt, az enym a felelősség.

de ha nem vezethetem, akkor meg sem veszem.

ezért kérdeztem, hogy hogy szokták.

2015. márc. 14. 13:04
 3/5 anonim ***** válasza:

Megengedik hogy kipróbáld az autót mert tudják hogy úgy se veszi meg senki anélkül hogy ment volna vele.

Ha vmi ritkább vagy drágább autót nézel akkor azért óvatosak lesznek nehogy csak egy "tesztpilóta" legyél aki kipróbálja hogy milyen vezetni mert úgyse látott még ilyet és aztán lelép.

De ha vmi hétköznapi kocsit nézel akkor nincs gond.

Beül melléd az autóba a próbaúton. Nálam úgy volt hogy a tulaj vezetett egy ideig, majd cseréltünk és én vezettem vissza.

Amikor apámék vettek kocsit akkor is ugyan ez volt mind2 kocsinál amit megnéztünk. Úgy látszik bevett szokás.

2015. márc. 14. 15:08
 4/5 anonim ***** válasza:
Én amikor az autómat vettem fél éve akkor a kereskedő srác mondta hogy elmehetek vele próbakörre, mi akkor ugye úgy beszéltük meg hogy a réi autómat leadom náluk, de mivel azt nem bírtam bevinni mert rossz volt az autó nem is számítottam arra hogy megfogja venni, csak azt akartam elérni hogy megszabaduljak tőle ráfizetés nélkül. Akkor ő eljött hozzám és azzal az autóval jöttünk így láttam hogy vezeti meg milyen a gép, és visszafelé meg én vezethettem az autót. Ez kb 5-6 km volt szóval ez elég idő volt arra hogy megállapítsam hogy kell-e a gép vagy nem. Utána ugye egy másik autót is hasonlóan vittük el kipróbálni mert akkor nekem két autó is nagyon megtetszett csak eltérő volt a márkájuk, és akkor is úgy volt hogy ő elvitt engem egy x helyre ott cseréltünk én meg mente vissza. Egy magánszemélynél amikor néztem ott a pasas mondta hogy elvihetem próbakörre vele csak ő nem vezet mert már ivott előtte, így nála is úgy néztem hogy beült mellém elmentünk a város egyik feléről a másik felére durván 3 km aztán vissza.
2015. márc. 14. 16:00
 5/5 Vizéli László ***** válasza:
2 autót vettem. Az elsőt egy pesti surmó kereskedésbe. Volt próba kör, de csak a kereskedő vezette. Rá is basztam vele, mert 5 évig csak a nyűg volt vele. 19 évesen jó tanulópénz volt. A második autómat helybe vettem Tatabányán egy kereskedésbe. Korrektek voltak. A kereskedés egyik tagja beült hátra, és mentünk egy kört amerre gondoltam. Látta hogy komoly érdeklődő vagyok, ők ajánlották a próbautat is. Nos. Szerintem ha nem valami leharcolt szart akarnak rádsózni simán viheted próba útra kereskedő jelenlétével.
2015. márc. 14. 16:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!