A fiam vett egy autót viszont nincs jogsia lehet az én nevemen a biztositás a Vásárlás napjától. Űzembentartói nélkűl. Mivel nekem kell vezetnem?
Lehet kötni, persze hogy lehet. a lényeg, hogy az autó rendszámilag stimmeljen...a biztosítót nagyon nem érdekli ki fizeti, kinek a nevén fut a biztosítás. a helyszínelésnél csak azt nézik érvényes-e, b van- e fizetve amit az állam előír.
egyébként nem nagy durranás, ha a fiad a tulaj, és te vagy az üzembentartó a forgalmiban..sőt, ha te vezeted, akkor ezt így tanácsos lepapírozni.
sok járműnek más a tulaja, mint aki fizette a biztosítást..
(apuka, nagymama,stb)
a lényeg, hogy fizetve legyen az adott rendszámra.
A biztosításod érvénytelen, gondolom online kötötted, mert különben be kellett volna mutatni az adásvételit vagy az üzembentartóit. A te nevedre szóló biztosítással át se fogják írni a fiad nevére, ezért szükséges lesz majd az üzembentartói szerződés, és mehettek együtt átiratni.
Az hogy nincs jogsija a fiúnak nem sokat befolyásol a biztosítási díjon, mivel jogsival és anélkül is A0-ról indul. A díj kedvezményeknél inkább a lakóhely és a kor az ami sokat tud csökkenteni.
Az online kötés miatt 1-2 héten belül fogsz kapni a biztosítótól egy levelet, amelyben közlik, hogy nincs a nyilvántartás szerint a neveden a jármű, igazold a tulajdonjogot, különben megszűnik a biztosítás.
Nem meik, hanem melyik.
Majd az okmányirodában meglátod melyik válasz az igaz.
Bár szerintem hasonlót írtam, mint az 1. ezért csak kettő közül kell választanod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!