Hogyan döntsük el a párommal, hogy melyikünk néven legyen az autó?
Közösen szenvedtük össze rá a pénzt. Párom mániája, hogy az ő nevén legyen mert ő a pasi... Viszont nekem ez nem.tetszik, mert nekem is ugyan úgy benne van a részem, és amúgy is inkább én használnám, mert neki a hétköznapokban nem kell, max ha utazunk valamerre és akkor ő vezetne. Házasok sem vagyunk, szóval ha az ő nevén lenne és engem igazoltatnak, lehet, hogy probléma lenne belőle. nem?
Hogy oldanátok meg ezt a helyzetet okosan? Úgy tudom, csak egy néven lehet a kocsi.
Egyik tulajdonos, másik az üzembentartó...
A tulajdonosnak viszont jelentős előjogai vannak, s ezért tetszik-nem tetszik ajánlott egy szerződést is írnotok arról, hogy az autó tulajdonjoga közös, annak eladása esetén a vételár fele az üzembentartót is megilleti.
Első válaszoló, ez eszembe se jutott.
Második válaszoló, köszi, ez az indok felettébb hatásos lesz! Utál ügyeket intézni, és kB képtelen is
rá. :D
A szerződés is jó ötlet
Egy autó miatt nem szabad házasodni, ahhoz sokkal komolyabb érv kell :-D
Viszont bármennyire kellemetlen esetleg, az autó tulajdonviszonyait rendezni kell egy szerződésben, főleg, ha értékesebb autóról van szó.
Ez amúgy viszonylagos, nem az összeg számít, úgy fogalmaztál "Közösen szenvedtük össze rá a pénzt", tehát nem volt könnyű kigazdálkodni az autó árát, s úgy a tiszta, ha bebiztosítjátok magatokat, bármit hozzon a jövő, egyik félnek sincs egyedüli joga az autóhoz, az közös.
Ha nem lenne kicsinyes a pasi, akkor azt mondaná, legyen a te neveden, oszt jónapot...
jobb körökben ez így megy..a hölgyeké az elsőbbség..egy úr a nagyvonalúságáról ismerszik meg..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!