Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Hogyan döntsük el a párommal,...

Hogyan döntsük el a párommal, hogy melyikünk néven legyen az autó?

Figyelt kérdés

Közösen szenvedtük össze rá a pénzt. Párom mániája, hogy az ő nevén legyen mert ő a pasi... Viszont nekem ez nem.tetszik, mert nekem is ugyan úgy benne van a részem, és amúgy is inkább én használnám, mert neki a hétköznapokban nem kell, max ha utazunk valamerre és akkor ő vezetne. Házasok sem vagyunk, szóval ha az ő nevén lenne és engem igazoltatnak, lehet, hogy probléma lenne belőle. nem?

Hogy oldanátok meg ezt a helyzetet okosan? Úgy tudom, csak egy néven lehet a kocsi.

2015. júl. 25. 22:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Egyik tulajdonos, másik az üzembentartó...

A tulajdonosnak viszont jelentős előjogai vannak, s ezért tetszik-nem tetszik ajánlott egy szerződést is írnotok arról, hogy az autó tulajdonjoga közös, annak eladása esetén a vételár fele az üzembentartót is megilleti.

2015. júl. 25. 22:23
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk minden autó, utánfutó, lakókocsi, de még a robogó is az asszony nevén van. Így nem nekem kell az önkormányzathoz, biztosítóhoz, bejárni ügyintézni :) Javaslom ezt az indokot megemlíteni neki. Esetleg a pénzfeldobás is jó megoldás lehet :)
2015. júl. 25. 22:37
 3/11 szántóvető ***** válasza:
100%
nem lesz ennek jó vége.házasodjatok össze,akkor tökmindegy kinek a nevén van egyébként csak a vita marad.mi lesz ha különmentek?egyikőtök szopni fog?
2015. júl. 25. 22:58
 4/11 A kérdező kommentje:

Első válaszoló, ez eszembe se jutott.

Második válaszoló, köszi, ez az indok felettébb hatásos lesz! Utál ügyeket intézni, és kB képtelen is

rá. :D

A szerződés is jó ötlet

2015. júl. 25. 22:59
 5/11 A kérdező kommentje:
Három éve vagyunk együtt, igaz abból két éve együtt élünk. De a házasság még korai szerintem, főleg egy kocsi miatt.
2015. júl. 25. 23:01
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Egy autó miatt nem szabad házasodni, ahhoz sokkal komolyabb érv kell :-D

Viszont bármennyire kellemetlen esetleg, az autó tulajdonviszonyait rendezni kell egy szerződésben, főleg, ha értékesebb autóról van szó.

Ez amúgy viszonylagos, nem az összeg számít, úgy fogalmaztál "Közösen szenvedtük össze rá a pénzt", tehát nem volt könnyű kigazdálkodni az autó árát, s úgy a tiszta, ha bebiztosítjátok magatokat, bármit hozzon a jövő, egyik félnek sincs egyedüli joga az autóhoz, az közös.

2015. júl. 25. 23:08
 7/11 anonim ***** válasza:
Amíg ilyen szintű viták vannak köztetek, addig én nem javaslom a nagyobb értékű dolgokra a közös tulajdonjogot.
2015. júl. 25. 23:18
 8/11 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem vitaztunk rajta. Szóba került kB 2*. Én nem mondtam neki, hogy ne legyen az ő nevén. Csak magamban jutott eszembe most, hogy már tényleg aktuális, hogy milyen lehetőségek vannak, ötleteket vártam, meg is kaptam.
2015. júl. 25. 23:50
 9/11 anonim ***** válasza:

Ha nem lenne kicsinyes a pasi, akkor azt mondaná, legyen a te neveden, oszt jónapot...

jobb körökben ez így megy..a hölgyeké az elsőbbség..egy úr a nagyvonalúságáról ismerszik meg..

2015. júl. 26. 09:52
 10/11 kovpet ***** válasza:
Akinek olcsóbb a biztosítás.
2015. júl. 26. 15:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!