Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Lehet-e valamit tenni utólag,...

Lehet-e valamit tenni utólag, ha a kötelező biztosítási díjam a duplájára emelkedett egy koccanás miatt, de nem érzem igazságosnak?

Figyelt kérdés
A koccanás piros lámpánál történt, hátulról megcsókoltam az előttem lévőt, de a klasszikus piroslámpás araszolásban. Az én kocsimban semmi kár nem keletkezett, a rendszámtáblával érintettem a lökhárítót, amiről kb. leszedtem a koszt. Kitöltöttük a papírt, mert céges autó volt, gondoltam ok, így a fair. Aztán a csóka benyújtott egy 88ezres számlát, a biztosító pedig azzal indokolta a kifizetést, hogy biztos márkaszervíz volt, azért ilyen sok. 2 fokozattal soroltak hátrébb emiatt a biztosítónál és duplájára nőtt a díjam. Lehet valamit tenni, ha nem, akkor esetleg a jövőben mire figyeljek? Csináljak fotót?

2015. júl. 21. 09:28
 1/8 anonim ***** válasza:

ha csak a koszt szedted volna le, arra nem fizetnek nyolcvsnvyolc-ezret..

nem ártana tudni, milyen márkát tisztítottál meg hátulról..

azontúl ne feledd, hogy a céges autóknál van gk. előadó, akinek az az érdeke, hogy minden autója kifogástalan legeyen..

engem már néhányszor meglöktek piroslámpánál..volt aki kiszállt, megkérdezte mennyi? fizetett, csak ne hívjak rendőrt..ki sem javítottam, már megint belémjöttek.. ott sem kellett rendőr...fizetett a biztosító..a leszakadt kipufogót javíttattam, aztán annyi.

amikor én mentem a másikba, akkor nekem dobták vissza kettővel a bónuszom.

figyelni kell, ennyi.

törődj bele, és felejtsd el.

2015. júl. 21. 09:42
 2/8 anonim ***** válasza:

Nem lehet tenni. Nem olvastad el figyelmesen a szerződést. Jövőben tedd meg. Nekem 45 ezerről ugrott volna 180-ra. Lejáratkor átszerződtem máshová, ahol a hátrasorolással is 37 lett.

A lehet, hogy márkaszerviz annyiból hülyeség, mert a biztosító biztosan tudja, kinek fizetett.

Hasonló kocnál nekem 360 ezer forintos károm lett.

2015. júl. 21. 09:43
 3/8 anonim ***** válasza:
Egy kár = két bónuszfokozat vissza. Most már van káros pótdíj sok biztosítónál, ha az elmúlt egy-két évben volt károd, akkor megemelik a díjat akár a duplájára, de csak a következő évtől, év közben nincs változás. Évfordulónál nézni kell a díjakat, és odamenni, ahol jobbat ajánlanak. Kapsz levelet mindig az indexálásról, legalább emailben, ha elektronikus csatornát választottál, ez alapján eldöntheted, hogy maradsz-e.
2015. júl. 21. 10:11
 4/8 anonim ***** válasza:
A lökhárítóról leszedett kosz javítása, ha ment vele egy kis lakk meg festék is, legalább 50 ezer forint márkaszervizben, ha nem kell az egészet újrafényezni, csak egy kis részét. Ha az egészet újrafényezik, reális a 88 ezer.
2015. júl. 21. 10:13
 5/8 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%

"hátulról megcsókoltam az előttem lévőt, de a klasszikus piroslámpás araszolásban."

A hibás mindenképpen te voltál. Akár piros lámpánál gyök kettővel történik, akár autópályán 160-nál. Ez alapvetően fontos.

"a rendszámtáblával érintettem a lökhárítót, amiről kb. leszedtem a koszt"

"a csóka benyújtott egy 88ezres számlát"

Biztosítós esetben ez azt jelenti, hogy: gyári lökhárítól gyárival egyező minőségű fényezés, márkaszervízben igen magas óradíjjal számlázva. Teljesen reális ár.

"2 fokozattal soroltak hátrébb emiatt a biztosítónál"

MINDEN esetben 2 fokozattal sorolnak hátrébb. Akkor is, ha egy ilyen kis kárt csinálsz, akkor is ha rommá törsz egy tucat Ferrarit.

"duplájára nőtt a díjam"

A 2 bónuszfokozat alapból 10-20%-ot jelent. Plusz ha van a biztosítónál pl balaesetmentességi kedvezmény a díjban azt bukod (ez lehet akár +100% is).

"a jövőben mire figyeljek?"

Tarts megfelelő távolságot piros lámpánál is... Egyébként ha kifizeted egyben a 88000-et a biztosítónak és akkor nem bukod a bónuszt. Ekkora összegnél és eleve magas biztosítási díjnál esetleg megéri.

2015. júl. 21. 10:20
 6/8 anonim ***** válasza:
Az ilyen madarakat ki kell használni!
2015. júl. 21. 10:29
 7/8 anonim ***** válasza:
Így jártál. A kárt te okoztad. A bónusz pedig valóban 2 fokozattal lép visszafelé és ez független az okozott kár nagyságától. Nem tartottál megfelelő követési távolságot.
2015. júl. 21. 10:33
 8/8 anonim ***** válasza:

Barátnőm 3 hónapos Kia pro seed autójába mentek bele parkolóban 5 éve. Kis karcolás a lökhárítón, 140ezer forintos javítási költség.

legközelebb ne okozz kárt. Évfordulón válts biztosítót. Vagy fizesd ki zsebből a 88ezret. Mást nem tehetsz.

2015. júl. 26. 11:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!