Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Milyen következménye lehet,...

Milyen következménye lehet, ha jogsi nélkül, belementem egy autóba?

Figyelt kérdés

Építésvezetőnek az autójába véletlen beletolattam, kilyukadt neki a hátsó lökhárítója, látta az egész esetet, 4 napja történt ez a dolog és most betétlapot akar csinálni, jogsim nincs, csak hátrébb kellett állnom az autóval, csak a nagy kapkodásban visszapillantóba nem kukkantottam bele, így durrantam vele...

Milyen következményei lehetnek ennek, ha betétlapra kerül sor...???

2015. ápr. 27. 16:40
 1/6 anonim ***** válasza:

Tudomásom szerint ha forgalomtól elzárt területen vezetsz jogsi nélkül, akkor jogilag semmilyen következménye nem lesz. ( nem tiltanak el a jogsitól, stb) Szóval ha nem az utcán történt, hanem mondjuk a telepen bent, akkor semmi.

Az már más tészta, hogy valószínűleg a kárt ki kell fizetned...

2015. ápr. 27. 16:56
 2/6 anonim ***** válasza:

Az építésvezető kárát a gépjármű üzembentartója biztosítása kell rendezni.

A te ügyed pedig több dologtól is függ. Önhatalmúlag huppantál bele, vagy a tulajdonos engedélyével? Utóbbi esetben közös a sár.

2015. ápr. 27. 17:07
 3/6 anonim ***** válasza:
10%

Mivel nincs jogosítványod a betétlap semmit sem ér, a biztosító nem fog fizetni (még akkor sem ha magánterületen történt az eset).

2 lehetőség van:

1., Valaki (mondjuk az autó tulajdonosa) bevállalja, hogy ő vezetett és ad betétlapot. A biztosító fizet, a tulajnak pedig visszaveszik a bonus malus besorolását és drágább lesz a biztosítása

2., Te saját zsebből fizeted a kárt

2015. ápr. 27. 19:07
 4/6 anonim ***** válasza:

A károsultvédelmet pont azért találták ki, hogy a károsultnak fizessen a biztosító.

Az már más kérdés, hogy ebben az esetben a biztosítónak joga van a károkozón behajtani a pénzt...

2015. ápr. 29. 13:34
 5/6 anonim ***** válasza:

Próbáld csak ki nyugodtan, hogy fizet-e bármelyik magyar biztosító arra, ha átengeded a vezetést valakinek, akinek nincs jogosítványa és kárt okoz. Egyik sem fog fizetni.

Polgári per az autó tulajdonosa ellen vagy az ellen, aki vezette ha bevállalja.

2015. ápr. 29. 17:56
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
még egyszer: A károsultnak fog fizetni a biztosító. Aztán szépen rajtad behajtja (ha tudja) ezt az összeget.
2015. ápr. 30. 07:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!