Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Kötelező biztosítás váltás?...

Kötelező biztosítás váltás? Segítség

Figyelt kérdés

Még kb 3 éve kötöttem egy biztosítást autóra, de mivel számomra túl sok, ezért szeretnék váltani. Be mentem és azt mondták, hogy már le késtem róla. Viszont valamilyen módon jó lenne mégis váltani. Ha például, egyik ismerősömmel/rokonommal írunk egy üzemben tartóit a kocsira, abban az esetben lehet váltani biztosítót?

Vagy, hallottam egy másik olyan lehetőségről, hogy rendszámot ki vonni forgalomból ideiglenesen, mondjuk egy hónapra, aztán mikor vissza teszik a forgalomba új biztosítást lehet rá kötni, másik biztosítónál. Ez mennyire valósítható meg, tényleg meg lehet tenni? Bár az első lehetőség jobban érdekelne, mivel mindig szükségem van az autóra. Segítsetek

2015. júl. 19. 09:39
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Uzembentarto valtassal lehetseges, viszont akkor az ismeros, rokon nevere erkezik minden buntetes, ertesites, stb. Ha te kovetsz el valamit, rajta fogjak behajtani, igy aztan hacsak nem valami kozeli ismeros, nem fog belemenni.

Az ideiglenes kivonas utan NEM tudsz valtani, mert a biztositasod csak szunetelt, visszahelyezeskor a korabbi biztositonak kell ugyanugy fizetni. Max. 6 honapig lehet ideiglenesen kivonva, utana a biztositas megszunik.

2015. júl. 19. 09:58
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm Szépen!
2015. júl. 19. 10:04
 3/5 anonim ***** válasza:
Nincs már olyan sok vissza az évből, hogy ne tudd valahogy kihúzni a réginél.
2015. júl. 20. 10:24
 4/5 anonim ***** válasza:
#3: kiveve, ha nem ev vegen van a fordulonapja, hanem pl. majusban volt...
2015. júl. 20. 11:58
 5/5 A kérdező kommentje:
Azért most írtam ki a kérdést, mivel most késtem le a váltásról. De egyébként kíváncsi lennék, ki mennyit fizet összesen egy évre.
2015. júl. 21. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!