Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Szerintetek ki a hibás ebben...

Szerintetek ki a hibás ebben a koccanásos helyzetben? Valamint mik a szabályok elsőbbség adás lemondás esetén?

Figyelt kérdés

Esemény:

Képi segitség:

[link]

Álltam ki a parkolóhelyről. Láttam, hogy jobbról jön egy autó, megálltam, hogy ne akadályozzam. Látta a hölgy, hogy ki akarok állni, ezért megállt, ezáltal véleményem szerint lemondott az elsőbbségéről. Mikor újra el akartam indulni az út lejtése miatt lefulladtam. Újraindittottam a kocsit, megnéztem a hölgy autóját még mindig ott állt, balra néztem hogy a másik oldalról jön e valaki, majd miután láttam, hogy szabad az út, elindultam. Ekkor duda szó és puff. A kocsim bal hátsója nekiment a másik autó jobb hátuljának. a hölgy nagyon sietett és kapkodva kitöltöttük a baleseti lapot. ami nem egyforma, ugyanis nem fogott át az indigó igy külön töltöttük ki és hiányosan is mert néhány adatot nem tudtunk, a hölgy sem.

Megbeszéltük, hogy majd hiv ujabb adategyeztetés céljából. Közben két rendőr ismerősöm mondta, hogy nem fogja elfogadni a biztositó igy a lapokat.

Telt az idő, majd ugy gondoltam, hogy nem fog jelentkezni a hölgy, amikoris a biztositó irt egy levelet, hogy 2 fokozattal visszaesek és 50%-al megemelik a biztositási dijamat.

Irtam nekik, hogy a 2 lap nem is egyezik, a rajz helytelen, nincs leirva ki a hibás, késedelmemre is leirtam a választ, van egy tanúm is, stb.

a válaszuk az volt, hogy Kresz szerint a tolató a hibás és a rajz amit kaptak ezt mutatja, hogy én beletolattam. A rajz igen de én már félig kint voltam az uttesten.

Viszont véleményem szerint, ha a hölgy lemondott az elsőbbségéről, akkor onnantól Ő a hibás hisz újra elindult.

Végig türelmetlen volt, rohant, nem is csoda hogy koccantunk és nem várta meg mig kiállok.

Van a kreszben a lemondásról ide vonatkozó rész? ki a hibás?

Előre is köszi!

2015. ápr. 3. 11:58
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
49%

"1. miért nem álltam be háttal? azért mert azzal még jobban akadályoztam volna a forgalmat és a szükös hely miatt elég nehéz lett volna. "

Ennél a mondatnál azért elkezdtem kételkedni abban, hogy nem pénzért vetted-e a jogosítványodat.

Azt csak úgy megsúgom, hogy ahova egy autó orral be tud állni, oda 100%-os bizonyossággal be tud állni farral is - sőt, az esetek túlnyomó többségében (mondjuk úgy a 99%-ában) sokkal könnyebb farral beállni, mint orral.

2015. ápr. 5. 22:22
 22/23 anonim ***** válasza:

Én csak azt nem értem, hogy tolatás közben merre néztél?

Gondolom az autó elejét nézted, vártad volna meg, hogy elmegy, ha szűk a hely.

2015. júl. 28. 07:56
 23/23 anonim ***** válasza:
Ilyen esetben hiába van tanud meg hívsz rendőrt, te vagy a hibás.
2015. júl. 28. 07:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!