Mire számíthatok egy balesetnél, ahol nem én voltam a hibás és mégis a rendőrök elsőként engem hoztak ki?
Itt ő a hibás, mert ha előznek valakit akkor az nem kezdhet el előzni.
Közúti veszélyeztetés az ő részéről.
Te nem vagy hibás, ha nem lépted át a sebességet. Az ő részéről közúti veszélyeztetés. Lehet, hogy valakinek a valakije és így mégse őt fogják kihozni bűnösnek, hanem kizárólag te cumizol.
Mondjuk legközelebb ha előzöl, előbb nézz körül megfelelően, hogy egyáltalán miért megy lassan egy autó előtted.. Én se mennék el 200-al egy kétkerekű mellett, hátha elsodorom.
Az a legnagyobb baj, hogy az ő autójának nem esett baja.. Ha mondjuk lenne egy jó kis sérülés az oldalán, akkor lehetne bizonyítani, hogy ő ment beléd. Így viszont vagy te a totálkáros autóddal, hogy előzni kezdtél, aztán meggondoltad magad és inkább elrántottad a kormányt, hogy a mezőn összetörd magad. Én igazából az ilyenek miatt nem is szoktam rángatni a kormányt... Nem kockáztatok meg ilyesmit. Meg, hogy elhajtson a karcolás nélküli autójával. Ha valaki kijön elém, nem tudok megállni, belemegyek azt csókolom. Inkább ő dögöljön meg, mint a járdán sétáló ártatlan ember. Sajnos láttam már ilyet, elég durva volt..
Amúgy készülj fel a legrosszabbra. Lehet kihoznak téged végleg hibásnak, hogy előzés közben elvesztetted az uralmadat és csatt.. De ne legyen igazam. Csak mondom, hogy szoktak ilyet. Különösen ha a másik fél tényleg valakinek a valakije..
Helyzetileg neked lenne igazad, hiszen ha megkezdtél egy szabályos előzést akkor ő nem előzhet (vagy kerülhet ki) semmit.
Egy nagyon nagy baj van: Nem tudod mit vallott. Tanuk nincsenek. Ha ő azt mondja, hogy indexelt, előzni kezdett egy motorost, ez után te kivágódtál mögűle nagy sebességgel és elvesztetted az uralmad a kocsi felett és kisodródtál... Akkor kb. semmit sem tudsz tenni. Nincs senki, aki igazat adna bármelyikőtöknek és téged fog kihozni a rendőr hibásnak.
A rendőrök a nyomok alapján megállapították hogy 80 és 90 km/h között mehettem...Én már őt régóta előztem mivel nem egy BMW-vel voltam ami jól gyorsul... Körültekintő voltam én láttam h mi van még ő előtte csak ő nagy valószínűséggel azt se tudta, hogy én mögötte mentem már vagy 200m-rel. Szemtanú van aki mellettem ült ő látott mindent sőt ő nevén van a szgj. is és mégse hallgatták meg...Ezt nem értjük hogy őt miért nem kérdezik ki hisz ő is látta...Ha meg ismerőse van bekaphatja...
Köszönöm a válaszokat!
Nem akarok nagyon beleszólni, de az a 200m elég sok, tekintve, hogy min. 20 km/h-val kell gyorsabban menned annál akit előzöl. Esetleg ez is közre játszhatott...
Viszont az is igaz, hogy ő nem kezdhet semmilyen előzést addig amíg őt előzik. Még sávon belülit se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!