Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Szerintetek ki a hibás ebben...

Szerintetek ki a hibás ebben a koccanásos helyzetben? Valamint mik a szabályok elsőbbség adás lemondás esetén?

Figyelt kérdés

Esemény:

Képi segitség:

[link]

Álltam ki a parkolóhelyről. Láttam, hogy jobbról jön egy autó, megálltam, hogy ne akadályozzam. Látta a hölgy, hogy ki akarok állni, ezért megállt, ezáltal véleményem szerint lemondott az elsőbbségéről. Mikor újra el akartam indulni az út lejtése miatt lefulladtam. Újraindittottam a kocsit, megnéztem a hölgy autóját még mindig ott állt, balra néztem hogy a másik oldalról jön e valaki, majd miután láttam, hogy szabad az út, elindultam. Ekkor duda szó és puff. A kocsim bal hátsója nekiment a másik autó jobb hátuljának. a hölgy nagyon sietett és kapkodva kitöltöttük a baleseti lapot. ami nem egyforma, ugyanis nem fogott át az indigó igy külön töltöttük ki és hiányosan is mert néhány adatot nem tudtunk, a hölgy sem.

Megbeszéltük, hogy majd hiv ujabb adategyeztetés céljából. Közben két rendőr ismerősöm mondta, hogy nem fogja elfogadni a biztositó igy a lapokat.

Telt az idő, majd ugy gondoltam, hogy nem fog jelentkezni a hölgy, amikoris a biztositó irt egy levelet, hogy 2 fokozattal visszaesek és 50%-al megemelik a biztositási dijamat.

Irtam nekik, hogy a 2 lap nem is egyezik, a rajz helytelen, nincs leirva ki a hibás, késedelmemre is leirtam a választ, van egy tanúm is, stb.

a válaszuk az volt, hogy Kresz szerint a tolató a hibás és a rajz amit kaptak ezt mutatja, hogy én beletolattam. A rajz igen de én már félig kint voltam az uttesten.

Viszont véleményem szerint, ha a hölgy lemondott az elsőbbségéről, akkor onnantól Ő a hibás hisz újra elindult.

Végig türelmetlen volt, rohant, nem is csoda hogy koccantunk és nem várta meg mig kiállok.

Van a kreszben a lemondásról ide vonatkozó rész? ki a hibás?

Előre is köszi!

2015. ápr. 3. 11:58
1 2 3
 1/23 szántóvető ***** válasza:

az üres helyre mit írtatok,kié a felelősség?ezt mindig meg kell beszélni a másik féllel ill. rá is kell írni a betétlapra,van kihagyva üres hely az A és B-jármű vezetőjénél is.ha semmit nem írtatok akkor téged hoznak ki hibásnak.a nő direkt azért siettette a papírmunkát mert tudta hogy vétkes.ha van tanúd akkor perre viheted az ügyet,ő elvileg látta hogy a másik autó vezetője megállt.

a kresz szerint meg kell győződnöd róla hogy megkapod-e az elsőbbséget,ha jól emlékszem nincs más erről.

2015. ápr. 3. 12:31
 2/23 anonim ***** válasza:
0%

A kresz nem szabályozza jobban az elsőbbségről való lemondást.

szvsz itt 50-50 hibásak vagytok.

Privát véleményem, hogy te vagy a hibás, mert nem figyeltél tolatás közben, le is fulladtál (wtf r-ben?!) és utána megint nem figyeltél.

2015. ápr. 3. 12:37
 3/23 A kérdező kommentje:

Ahogy irtam, 2 szer is megnéztem ott áll e. (Hányszor nézzem meg még, 5 a tuti vagy 6??)

Nem irtuk be ki a hibás, mert megbeszéltük, hogy ugyis hivjuk egymást, hogy kitöltsük rendesen az adatokat.

Közben találtam egy ilyet:

28. paragrafus

"A lemondást félreérthetetlen jelzéssel kell a másik jármű vezetője részére jelezni. Az elsőbbséggel rendelkező jármű megállása, az elsőbbségről való lemondás egyik jele lehet. Az elsőbbségről való lemondás helyes végrehajtása: lassítás, jelzés majd megállás. Az elsőbbségről való lemondást visszavonni nem lehet."

2015. ápr. 3. 12:43
 4/23 A kérdező kommentje:

odafigyeltem tolatás közben.

ahogy irtam:

elkezdtem a tolatást, kitoltattam a kocsi negyedével, jött egy kocsi, megálltam, megállt, elindultam vlna lefulladtam, ujrainditottam, körül néztem ujra, még ott állt, elindultam, puff.

ennél hogyan kellett volna még körültekintőbbnek lenni?

2015. ápr. 3. 12:47
 5/23 anonim ***** válasza:
Bemásoltad a praagrafust, csak megállt, nem jelzett. Te vagy a hibás.
2015. ápr. 3. 13:38
 6/23 JuhyCs válasza:
Ha nem tudtok megegyezni, rendort kell hivni. Ez a hivatalos. Nincs olyan, hogy "nagyon sietek" ebben az esetben segitseg lehet egy terfigyelo kamera, vagy szemtanu... De ez eleg maceras, es lehet hogy evek miltan lesz valami belole.
2015. ápr. 3. 13:48
 7/23 A kérdező kommentje:

a paragrafus szerint: Az elsőbbséggel rendelkező jármű megállása, az elsőbbségről való lemondás egyik jele lehet

per nem lesz belőle, de akkor is ugy gondolom, hogy nem én vagyok a hibás

és a biztositó engem meg sem keresett, hanem hozott egy döntést egy laska papir alapján, aminek az eredménye hogy 20 ról megnőtt 50 re a biztositási dijam

2015. ápr. 3. 13:58
 8/23 A kérdező kommentje:
ja és tanu is van, aki a leirtakat alátámasztja
2015. ápr. 3. 13:59
 9/23 anonim ***** válasza:
100%

Fölöslegesen magyarázod a hibádat. Te vagy a hibás.

Ha a nő megállt, akkor az még nem jelzés. Annyit is jelenthet, hogy kilógott a segged és félt, hogy beléd megy.

Látta, hogy bénázol, ezért ki akart kerülni. Erre te nem nézel hátra, csak tolatsz, ráadásul át a másik sávba.

Még ha a hátsód ment volna neki a kocsija elejének, akkor azt mondom, hogy gyorsan történt, de már elhaladt melletted. Oké, hogy nézni kell előre is, hogy ne menj neki semminek tolatáskor, de hátra is kell nézni.

Amúgy meg rendszeresen látom ahogy szenvednek az emberek ilyen helyeken hátrafelé. Miért nem lehet rendesen hátrafelé beparkolni? Nem lenne ilyen gond, sokkal nehezebb így kiállni.

2015. ápr. 3. 14:21
 10/23 anonim ***** válasza:
amúgy meg ha nem tudtok megegyezni, akkor rendőr. Ha velem van ilyen, hogy nem megy, akkor szarok bele, hogy hova siet, vagy elismeri a felelősségét, vagy megvárja a rendőrt. (ha elmegy, akkor azért kap bőven)
2015. ápr. 3. 14:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!