Érvényes külföldi okmánnyal rendelkező autónál milyen adókat és papírokat kell kifizetni?
Haliho!
Ha érvényes olasz okmányokkal rendelkező gépjárművet Magyarország területén kívánsz használni/forgalombahozni a műszaki vizsga, a regisztrációs adó, valamint az okmányirodában esetlegesen felmerülő egyéb díjakat kell megfizetni.
Eredetvizsgát nem kötelező csináltatni, csak ha Te úgy érzed, hogy kétségeid vannak!
Egyéb kérdésed van, vagy ez ügyben elakadsz privátban írj nyugodtan! (Ezzel foglalkozom) ;)
Üdv!
Köszi a hasznos választ először is. :)
Eddig még nem volt szerencsém külföldi autót vásárolni, és így nem nagyon vagyok képben a papírozással. Sajnos akiket eddig kérdeztem, mindenki mást mondott, így eléggé zavaros jelenleg minden.
Leírnám röviden a sztorit, hogyan is néz ki. Szóval van egy 2005-ös évjáratú 1599 cm3-es autó, 107 lóerős. Jó állapotban van, ezt szeretném megvásárolni, 800 ezer Ft az ára. Érvényes olasz forgalmival rendelkezik. De... Egy magyar személynél van jelenleg, aki átvette az olasz ismerősétől, mivel neki kellett az új autóhoz ennek az ára. Papírilag viszont még az előző olasz tulaj nevén van. A regadót kiszámoltam, a vagyonszerzésit is, ehhez még hozzávettem a rendszámot, törzskönyvet, és egyéb kisebb kiadásokat. Ez összesen nagyjából 200 ezer Ft-ra jött ki nekem. Persze a kötelező ebben még nincs benne.
Igazából ami zavar, az az, hogy hogyan tudnám kivonatni Olaszországban a kocsit? Azt az előző tulajnak kell megcsináltatnia, vagy az okmányirodában elvégzik valahogyan?
Az igaz, hogyha van most rajta érvényes műszaki, akkor nem kötelező elvinnem műszakiztatni?
Előre is köszönöm a válaszod. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!