Külföldi jogosítvánnyal rendelkező személy hogyan vehet autót?
A jogosítványnak semmi köze a jármű tulajdonjogához. Akár jogsi nélkül is vásárolhatsz autót.
Nem értem mi is a kérdés...
Beülsz, és vezeted...
Az autó és a sofőr két külön dolog.
Az autónál az a lényeg, hogy meglegyenek a hivatalos papírjai, engedélyei, kötelezői, stb. Ehhez nem kell jogosítvány.
A sofőr, aki vezeti az autót, meg kell, hogy feleljen az adott ország elvárásainak, illetve, kell engedéllyel rendelkeznie a kocsi vezetéséhez. Elvárások leginkább az, hogy rendelkezzen az adott országban elfogadott jogosítvánnyal. Amennyiben a kocsi a tied, akkor van engedélyed is rá, értelemszerűen (más szóval, meglegyen a forgalmid - cégautónál, ahol nem a te neved van beleírva, kérhetnek engedélyt, de én speciel még sosem találkoztam ilyennel).
Ha a kettő dolog rendben van, akkor vezetheted az autót. És ennek a kettőnek semmi köze egymáshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!