Ha egy autót adásvételivel megvettem, de tovább is szeretném adni, és én írok egy papírt egy másik emberrel még mielőtt leadná a papírokat. Lehet ezt?
Figyelt kérdés
Lehet a kérdésben kicsit hülyén fogalmaztam meg vagy értelmetlenül. A lényeg az, hogy egy autót adásvételivel megvettem, de amint hazaértem vele találtam rá vevőt aki megvenné jobb árban, ezért én nem akarom átíratni hanem akkor eladnám neki, és így vele is írok egy papírt, hogy én meg neki adtam el. Ez lehetséges? Akitől én vettem ő beadja az okmányirodába, én akkor azt megtehetem, hogy én bemegyek mind 2 papírral, hogy én meg is vettem, de el is adtam?2015. jan. 9. 20:58
1/6 A kérdező kommentje:
Az az opció,hogy akitől vettem én, meg akinek eladtam, ők ketten írnak egy papírt egymással, az nem lehetséges.
2015. jan. 9. 21:00
2/6 anonim válasza:
ha az akitől vetted már lejelentette az autót,akkor gond van mert akkor muszáj a nevedre venni!!De ha még nem akkor írtok egy adásvételit,amin az eladó az leaz akitől te vetted a vevő meg akinek te adnád el!
3/6 anonim válasza:
Sajnos, ki kell fizetned az nevedre írás árát is. Különben bünti lesz, nem kevés.
4/6 anonim válasza:
"Az az opció,hogy akitől vettem én, meg akinek eladtam, ők ketten írnak egy papírt egymással, az nem lehetséges."
Persze, hogy nem, mert akkor a te vevőd tudni fogja, hogy milyen olcsón vetted!
:D
Viszont kénytelen vagy mindkét adásvételit odaadni neki, mert anélkül nem írják a nevére. A másik rossz hír, hogy neked is ki kell fizetni a szerzési illetéket.
Cserébe elég egy eredetiség vizsgálat!
5/6 A kérdező kommentje:
Papírt ő még nem adta le. Szóval akkor anélkül, hogy én átírnám a nevemre eladhatom úgy (amúgy külföldre ), hogy vele is írok egyet? ÉS ha igen nekem kell elöbb leadnom a papírt utána csak az akitől én vettem vagy hogy van ez?
2015. jan. 9. 21:35
6/6 anonim válasza:
Mindenképp a nevedre kell íratni .
Külföldre eladásnál a rendszámot le kell venned és forgalmival együtt leadni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!