Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Az én problémám elég bolyolult...

Az én problémám elég bolyolult és szeretném a segítségétek kérni hozzáértő személytől hogy mire számíthatok?

Figyelt kérdés
Az autómnak tavaj júlisuba lejárt a műszakija és öreg járgány javításra szorul hogy a műszakin ne kösenek bele nem tehettem meg anyagilag hogy költsek rá ezért kivonattam a forgalomból hat hónapra ideiglenesen hogy ne küldjék a biztosítási csekket és telefonon is meg emailben is közöltem a biztosítóval ami nevezetesen az astra nagyon sok rosszat hallottam felőlük hogy kivonattam az autót a forgalomból és közölték hogy megértették de úgy tünik mégse mert küldték a csekket amit nem voltam hajlandó befizetni és már több mint egy éve számolják a fedezetlenégi díjat de még papírt nem kaptam tőlük hogy megszüntették volna a biztosításom.A neten beírtam egy kalkulátorba hogy mióta nincs befizetve és több mint 300.000ezer forint fedezetlenségi díjat mutatott.Az lenne a kérdésem hogy ha máik autót veszek és megkötöm rá a biztosítást akkor ezt a tartozást átterhelik a másik autóra is?Meg ki tudnám e úgy játszani hogy évforduló előtt egy hónappal megpróbálok váltani mondjuk a netrisken kidobja a legolcsóbbat megkötöm és akkor lehetséges hogy szemet hunynak a tartozás felett?Ez továbbra is csak kamatozik és ha lesz mondjuk egymillió akkor benyújták a számlát és le is ültethetik velem?A válaszokat előre is köszönöm.
2014. dec. 16. 17:43
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Olyan nincs, hogy a "biztosítót nem érdekli". És nem ajánlott leveleket kell küldözgetni Nekik, hanem bemenni, és az asztalra csapni a kivonási papírokkal.

És így teljesítményadót is fizethetsz, amit szintén nem kellene, ha ki lenne vonva.

És valóban ki kell fitlzetni a fedezetlenségi díjat.

2014. dec. 18. 09:45
 12/13 anonim ***** válasza:

Sajnáljuk, hogy a gyerekesnek nincs anyukája, de attól még a törvények/jogszabályok rád is vonatkoznak.

Már a legelső csekk megkapásánál be kellett volna menni a biztosítóhoz, és megkérdezni, hogy ez mi, mert a kocsi ki van vonva forgalomból.

És mivel visszahelyezték, te pedig nem fizették, így teljesen jogos a fedezetlenségi díj, ami alól nem mentesülsz.

Ha tudod, hogy ilyen fontos az autó, akkor meg Pláne nem kellett volna annyiban hagyni a dolgot, és halmozni a tartozást...

2014. dec. 18. 09:53
 13/13 A kérdező kommentje:
Igazatok van annyiból az én hibám hogy nem mentem be a biztosítóhoz.Van anyukája csak sajnos nem foglalkozik a saját gyerekével.Most megtehetem azt anyagilag hogy vegyek egy olcsó használtauót ha nem lehetséges az üzembentartó váltás.Olvastam valamelyik oldalon hogy a mabisz-nek két év az elévülési ideje és nagyon reménykedek benne hogy elfog évülni vagy csak mesevilágban élek?Ha valakinek van olyan tapasztalata hogy elévült kérem nyugtassatok meg köszi előre is
2014. dec. 18. 18:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!