Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Az én problémám elég bolyolult...

Az én problémám elég bolyolult és szeretném a segítségétek kérni hozzáértő személytől hogy mire számíthatok?

Figyelt kérdés
Az autómnak tavaj júlisuba lejárt a műszakija és öreg járgány javításra szorul hogy a műszakin ne kösenek bele nem tehettem meg anyagilag hogy költsek rá ezért kivonattam a forgalomból hat hónapra ideiglenesen hogy ne küldjék a biztosítási csekket és telefonon is meg emailben is közöltem a biztosítóval ami nevezetesen az astra nagyon sok rosszat hallottam felőlük hogy kivonattam az autót a forgalomból és közölték hogy megértették de úgy tünik mégse mert küldték a csekket amit nem voltam hajlandó befizetni és már több mint egy éve számolják a fedezetlenégi díjat de még papírt nem kaptam tőlük hogy megszüntették volna a biztosításom.A neten beírtam egy kalkulátorba hogy mióta nincs befizetve és több mint 300.000ezer forint fedezetlenségi díjat mutatott.Az lenne a kérdésem hogy ha máik autót veszek és megkötöm rá a biztosítást akkor ezt a tartozást átterhelik a másik autóra is?Meg ki tudnám e úgy játszani hogy évforduló előtt egy hónappal megpróbálok váltani mondjuk a netrisken kidobja a legolcsóbbat megkötöm és akkor lehetséges hogy szemet hunynak a tartozás felett?Ez továbbra is csak kamatozik és ha lesz mondjuk egymillió akkor benyújták a számlát és le is ültethetik velem?A válaszokat előre is köszönöm.
2014. dec. 16. 17:43
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Legegyszerübb ha felkeresd őket beviszed a kis papírodat és elmagyarázod nekik mi a szitu.
2014. dec. 16. 18:09
 2/13 anonim ***** válasza:
6%

1) Ha új autót veszel, másik biztosítónál köss rá kötelezőt, nem terhelik rá a régi autó tartozását!

2) Ha díjnemfizetés miatt megszűnik valakinek a biztosítása, a törvény szerint csakis (!) ugyanannál a biztosítónál tudod újrakötni a biztosítást, de nem kell visszamenőleg kifizetni, csak az újrakötés dátumától!

3) Furcsa, hogy nem szüntették meg a köteleződ, mert most már 1 hónapon belül megszüntetik, ha valaki nem fizet! Valami hiba lehet a rendszerükben... Egy biztos: nincs már tartozás halmozás, megszüntetik a biztosítást!

2014. dec. 16. 18:12
 3/13 anonim ***** válasza:

Kissé nekem is fura a történet.

Amikor én kivonattam az autómat, mert összetörték, a biztosító automatikusan visszautalta a fennmaradó összeget minden telefonálás nélkül, az önkormányzat pedig átvitte a többlet adót a következő félévre és annyival kisebb csekket kaptam.

Viszont az ideiglenes kivonás fél év elteltével automatikusan megszűnik, és nekem is jött rendesen a következő KGFB csekk mikor lejárt a kivonás.

Te pedig elkövetted azt a hibát, hogy csak hallgattál és sunnyogtál, az helyett, hogy rögtön besétáltál volna a biztosítóhoz amikor a csekket megkaptad, és a forgalmi engedéllyel - amibe be is van írva az ideiglenes kivonás - tisztáztad volna a helyzetet. Most meg kapkodsz...

Persze utólag is megteheted, hogy reklamálsz, de nem telefonon, hanem személyesen, vagy legalább ajánlott levélben, és tisztázod a helyzetet, csak így már macerásabb.

2014. dec. 16. 20:03
 4/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat de sajnos nekem még mindig van biztosítás halmozás mert az este rámentem egy oldalra és kiválaztottam hogy díj nemfizetés miatt megszűnt és ezt adta ki bemásolom ide:Biztosító Szolgáltatás

minõsítés B2

éves díj Fizetési

ütem díj Fizetendõ

elsõ díj

GROUPAMA GAR 19 416 Ft

bal. adóval: 25 241 Ft 19 416 Ft 291 221 Ft tehát az éves díj lenne 25241ft és a fizetendő első díj meg 291221ft és érdeklődtem egy emailben hogy miért ilyen magas a fizetendő első díj és ezt a választ kaptam az alkuszi cégtől:Mivel díjnemfizetés okkal szűnt meg a szerződése az Astra Biztosítónál, ezért a megszűnés napjától kell újrakötnie a kötelező biztosítást és azokra a napokra, amikor nem volt biztosítása úgynevezett fedezetlenségi díjat kell fizetnie. A fedezetlenségi díj napi díja baleseti adóval együtt 598.-Ft az Ön esetében. A kalkulátor kiszámolta Önnek a fedezetlenségi díj részt, valamint hozzáadta a következő biztosítási év díját és arra is rászámolta a fedezetlenségi díjat, ezért jött ki ez a magas összeg.

Tehát nekem még mindig számolják a napi 598 forintot.Attól félek hogy ha felkeresem őket akkor csak felkavarom az állóvizet és kiküldik a több mint 290ezer forintot.Tehát ezt a magas öszeget átvitték volna a groupamához is.Nagyon örülnék ha valaki eltudna látni egy hasznos tanáccsal hogy van e valamilyen módja akár az astránál úgy újrakötni hogy töröljék el a fedezetlenségi díjamat.Azért most kapkodok mert egy 25 éves mazdáról van szó és ugye a japán autók nem az erős kasztnijukról híresek és heggesztésre szorulnak a küszöbök meg az alja és csak most tehetném meg anyagilag hogy elvigyem egy szakemberhez aki szépen kilatakolja és vinném műszakira.Nagy szükségem lenne az autó mindennapi használatára!Októberben kötöttem meg rá tehát csak 2015 szeptemberében válthatnék évforduló alkalmával és akkor a netrisken bejelölöm hogy évforduló miatti váltás nem pedig azt hogy díjnemfizetés miatt akkor is elképzelhetőnek tartjátok hogy nem tudok váltani mert addigra a fizetendő első díjra már kiad vagy 600ezer forintot?Minnél hamarabb szeretném ezt rendezni és van e valamilyen mód akár az astránál újrakötni úgy hogy ne hajtsák be rajtam a fedezetlenségi díjat?Köszönöm előre is a megtisztelő válaszokat.

2014. dec. 17. 11:01
 5/13 anonim ***** válasza:
Szerintem hívd fel a Netrisk-et, vagy egyéb közvetítő céget, és mondd el ugyanezt nekik! Náluk nem kavarod fel az állóvizet, mert "közvetítők", tehát nem fognak rögtön fizetési felszólítást küldeni, hiszen ők közvetlenül nem érintettek, viszont profi információt tudnak adni. Magyarul jelezd nekik, hogy csak információra és segítségre lenne szükséged, stb... Én ezt tenném, ebben nincs kockázat, viszont valamit lépned kell, nehogy nőjön az összeg az idővel együtt... Hívj fel egy biztosítási alkusz céget!
2014. dec. 17. 13:40
 6/13 anonim ***** válasza:
Akkor kellett volna szólni, amikor kiküldték a csekket tévesen. Minek hagytad, hogy fél éven keresztül cseszegessenek?
2014. dec. 17. 16:37
 7/13 A kérdező kommentje:

Nem hagytam hogy fél éven keresztül cseszegesenek direkt nem töröltem ki a freemailemből az elküldött üzeneteket és most bemásolom ide:Tisztelt hölgyem/uram!

Ismételten szeretném tudatni önökkel hogy 2013 07 04-én ideiglenesen kivonattam a forgalomból hat hónapra a mazda 626 glx tipusú gépjárművet.A gépjármű és az én adataim:Forgalmi rendszám:Alvázszám:Erre választ is kaptam önöktől hogy a megkeresésemet rögzítették és a munkatársaik hamarosan megkezdik az ügyintézést.De a biztonság kedvéért el is faxoltattam önöknek a kivonatási dokumentumot!Ezek szerint mégse vették figyelembe mert ma kaptam önöktől a törlési értesítőt amelyben ez áll hogy tartozásom áll fent önöknek.Kérem önöket vegyék figyelembe hogy a gépkocsi ki van vonva a forgalomból!El is faxoltattam önöknek!Biztos van valami módja ennek a problémának a kiküszöbölésére kérem járjanak utána és kérem válaszoljanak!Köszönöm.Az autó motorszámát,alvázszámát meg az én adataimat szándékoan kitöröltem a beillesztésből mert senkinek semmi köze hozzá és sejtettem hogy én leszek a hibás csak azt nem veszi figyelembe senki hogy egy rossz zsidó banda akik miatt sokan lettek hajléktalanok meg kötötték fel magukat és ezt a választ kaptam bemásolom:ugyfelszolgalat_noreply@astrabiztosito.hu írta:

Tisztelt Ügyfelünk!

Megkeresését rögzítettük, munkatársaink hamarosan megkezdik az

ügyintézést. Amennyiben bármilyen további kérdése lenne, hívja

Ügyfélszolgálatunkat a 06-1-327-0660-as telefonszámon.

Felhívjuk a figyelmét, hogy nemzetközi zöldkártyát a

www.astrabiztosito.hu weboldalon található igénylő felületen,

vagy e-mail üzenet küldésével a zoldkartya@astrabiztosito.hu

címen igényelhet.

Üdvözlettel,

Astra S. A. Biztosító

Szóval azóta is rögzítik a megkeresesésemet meg a munkatárak végzik az ügyintézést hiába is faxoltam is nekik fel is hívtam őket ajánlott levelet írtam meg emailt is ja és az önkormányzat is küldte a súlyadót is de igazatok van én hülye ahelyett hogy nethuszárkodok holnap bemegyek az okmányirodába és az illetékestől fogok segítséget kérni másfél hónapos kisbabát nevelek apa létemre vagyok gyesen mikor nem vagyok itthon édesanyám vigyáz a gyermekre szükségem van az autóra a megélhetésért hogy tudjak vele telekocsizni meg satöbbi

2014. dec. 17. 17:04
 8/13 anonim ***** válasza:

Ha jól értem, 2014. 01. 04-én visszahelyezték forgalomba az autódat, te meg nem fizetted a biztosítást? Miért nem hosszabbítottad meg a kivonást?

A fedezetlenségi díjat valóban be fogják hajtani rajtad. Nem hunynak szemet.

2014. dec. 17. 18:55
 9/13 A kérdező kommentje:
Utána azért nem hosszabbítottam meg mert tudtam hogy a kivonási díjösszegét is csak kidobom az ablakon mert az astra biztoítót nem érdekli ugyanúgy küldi a csekket tudtam hogy megint cak potyára faxolgatok meg írok ajánlott levelet.De megoldom ezt a problémát átadom az autót egy családtagnak üzembetartóival és akkor lemegy a nyakamról ez az összeg és a családtag köt egy másik biztosítást hallottam hogy van ez a kiskapu azért köszönöm mindenkinek a segítő válaszát
2014. dec. 18. 09:05
 10/13 anonim ***** válasza:
Ki kell ábrándítsalak, a fedezetlenségi díjat ki kell fizetned, ha a saját hibádból keletkezett :( Az üzembentartó csak úgy fog tudni biztosítást kötni, ha ezt a tartozást kiegyenlítik, vagy igazolod, hogy jogszerűtlenül vetették ki rád.
2014. dec. 18. 09:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!