Mi van ha üzembetartóival eladom az autóm, azonban a vevő nem intézi el az okmányirodában végzendő dolgokat?
A kérdés adott, mi van ha eladok egy autót, üzembetartói szerződéssel. Azonban a vevő nem megy be az okmányirodába s nem intézi el a papírokat, nem kér új forgalmit stb?.
Én voltam bent az okm. irodába s még nem jegyezték be, az új üzembetartót (a vevőt). Azonban tőlem sem vették el az én példányomat, mondván hogy csak nekik kell leadniuk. Mi van ebben a helyzetben ha nem jegyeztetik be magukat üzembetartónak?
Más:
Vettem egy autót, szintén üzembetartóival viszont közeli ismerőstől. Lejárt műszakival vettem át, tehát csak akkor jegyezhetem be hogy üzembetartó legyek ha kész a műszaki, műszaki előtt megcsináltam a kötelezőt, elvittem szerelőhöz cakkpakk rendbe tette, hétfőn műszakiztatja azonban sokat kellet ráköltenem így csak a hónap végén tudom elintézni az új forgalmit, és az illeték 25%-át.
A kérdésem az lenne hogy: mivel lejárt műszakival vettem, így egyenlőre csak a kötelező van a nevemen a forgalmi nincs, ha kész a műszaki elvileg adnak egy A4-es lapot amelyen szerepel a sikeres műszaki vizsga és bekell vinnem a rendszámot hogy tegyenek rá matricát és mivel már igazolom azzal az a4-es lappal hogy érvényes műszakivan rajta ezáltal bejegyezhetem a forgalmiba hogy én vagyok az üzembe tartó, de mint mondtam hogy ezeket kifizessem csak 2hét múlva lesz pénzem, na tényleg a kérdés hogy ez idő alatt amíg nem írom át a nevemre használhatom-e azzal az a4-es lappal s a régi forgalmival?
Elnézést az esetleges helyesírási hibákért, előre is köszönöm a válaszokat.
Kérem csak normális válaszokat írjanak.
Az alapszabály, hogy "üzembentartóival" nem veszünk és nem adunk el semmit, mert csak szívás van vele!
Az első esetben megszívtad, még te vagy az autó tulajdonosa, neked kell mindent fizetned utána. A biztosítást elméletileg lemondhatod a szerződéssel, és a bónuszodat átviheted a másik autóra, aztán néhány hét múlva kivonatják forgalomból az autót díj nem fizetés miatt, és akkor az ún. "vevő" is megszívja majd! No persze a fedezetlenségi díjat azt majd jól rád verik, hiszen te vagy még a tulaj/üzembentartó! És a biztosító is visszavonja a bónuszt, mert van a neveden másik autó.
A második esetben a műszaki vizsgalap a kiállítástól számított 15 napig érvényes, ez idő alatt közlekedhetsz a járművel. 15 nap után az okmányirodában se fogadják el, így addig el kell intézned a papírmunkát is!
Köszi a választ, 15nap vagy 15munka nap?
A másik: ha nem intézik el a bejegyzést és kivonatom ideiglenesen a forgalomból, s ha ők akkor is használni fogják akkor mi történik?
Azt tudod csinálni, amit Harkonnen írt.
Legközelebb pedig nem belemenni ilyen hülyeségbe.
Üzembentartói, persze...simán eladod a mostani autódat, és megveszed a másikat. Ha kicsit később is történik meg, ha pénzszűkében vagy még mindig jobb, mint amilyen helyzet most kialakult, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!