Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Kavics felverödést ki fizeti...

Kavics felverödést ki fizeti a biztosító? Üveg meg is repedt

Figyelt kérdés
2014. nov. 9. 11:43
1 2
 1/13 Dörmögő ***** válasza:
Megvan az okozó?
2014. nov. 9. 11:52
 2/13 A kérdező kommentje:
Nincs
2014. nov. 9. 12:07
 3/13 anonim ***** válasza:
Tudtommal szélvédőre nem is kötnek! mj: nem fizetek cascot!
2014. nov. 9. 12:09
 4/13 anonim ***** válasza:
0%

Dörmögö milyen károkozó?

Attól függ milyen a biztositásod, de igen, kavicsfelverődést is fizetik.

2014. nov. 9. 12:17
 5/13 Dörmögő ***** válasza:
Most lehet hogy én tévedek de úgy tudtam hogy a kavicsfelverődést is annak a biztosítója fizeti akinek a kocsija felverte a kavicsot. De a tévedés jogát fenntartom.☺
2014. nov. 9. 12:20
 6/13 anonim ***** válasza:
0%
Mivel ott nincs vétkes - illetve egy harmadik fél lenne - ezért tévedtél.
2014. nov. 9. 12:26
 7/13 anonim ***** válasza:
52%
Egy két biztosítónál lehet kötni a KGFB mellé kiegészítő üvegkár biztosítást ( nekem is van ). Az évi egyszer fizet.
2014. nov. 9. 12:43
 8/13 Dörmögő ***** válasza:

Szerintem sokat nem tévedtem. Lényeges kérdésre tapintottam rá. Ha megvan az okozó akkor be lehet rajta hajtani.

Jelen estben 3 okozó lehet. Az egyik az elöl haladó jármű sofőrje. Ha valamilyen okból mondjuk lemegy az út szélére és az úttest mellöl felver egy kavicsot akkor annak a felelősségbiztosítója fizethet. Egy másik lehetőség hogyha az úttestről veri fel a kavicsot akkor a közútkezelőnek kell fizetnie, ugyanis a törvény rendelkezik arról hogy neki az úttestet tisztán kell(ene) tartania ilyen veszélyforrásoktól. A harmadik lehetőségnél az autó tulajának magának kell zsebbe nyúlnia, ugyanis azt is vizsgálják hogy betartotta-e a kötelező követési távolságot. Azt hogy melyiket hogyan derítik ki utólag, vagy hogy ennyi utánajárást megér-e az egész azt már én sem tudom.

2014. nov. 9. 12:56
 9/13 anonim ***** válasza:
0%

Dörmögö nem, ez ilyen fantázia izé, nincs ilyen, nem fizet, még akkor sem ha haverodtól kapsz betétlapot hogy márpedig ő és az autója verte fel a kavicsot és hibáját elismeri.

Ha van cascod fizet, ha nincs akkor nem és nekem még nem volt olyan cascom ami üvegkárra számolt volna önrészt, dehát biztos van sok féle biztositási csomgag.

2014. nov. 9. 13:09
 10/13 anonim ***** válasza:

A harmadik lehetőségnél az autó tulajának magának kell zsebbe nyúlnia, ugyanis azt is vizsgálják hogy betartotta-e a kötelező követési távolságot.

Ha szembe jövő veri fel,akkor hogy van?

2014. nov. 9. 15:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!