Friss jogsival mennyibe kerülne a biztositás. Mercedes Vitora?
Nagyon-nagyon kevés infó, s a biztosítók között is nagyon nagy eltérések vannak.
Elég jó eredményt kaphatsz, ha mondjuk kitöltöd a netrisk.hu oldalon az űrlapot. Eredményül egy listát kapsz, hogy hol mennyi lenne.
Olyan sok dolgot kell számításba venni, hogy nem nagyon tudnunk itt korrekt választ. Nekem pl. dobott ez az oldal (és nem tévesen) 24.000 Ft/éves díjat és 160.000 Ft-os (!) tarifát is.
Nekem 19 évesen (idén kötöttünk 2 hónapja) 1 hetes jogsival, E36 318i BMW-vel 89ezer forintot írt évente a kalkulátor!
Ezért kötöttük anya nevére, így csak 5830 ft / negyedév.
Semmi olyan nem számít bele, amit meg tudsz változtatni :D
Ezek:
- életkorod (minél idősebb vagy, annál kevesebb)
- lakhelyed (minél kisebb településen laksz, annál kevesebb)
- jogosítvány megszerzésének ideje (minél régebben van jogsid, annál kevesebb)
- autó teljesítménye (minél kisebb, annál kevesebb)
- van-e más biztosításod annál a biztosítónál, ahová szerződni készülsz (ha van, kevesebb)
Körülbelül ezek számítanak, szépen összehangolva.
Miért nem töltesz ki egy kalkulátort, hogy megtudd, kb mennyire számíthatsz?
Ingyen van, és semmilyen kötelezettséggel nem jár. Először meg kell adni az adatokat, abból számol a gép. Szerződést kötni, fizetni nem kell ekkor még.
(netrisk.hu, clb.hu)
Korábban írtam saját előéletemből hasonlót. Egyes biztosítók magas alapáron dolgoznak. Lehetséges ekkora különbség.
Számos biztosítónál figyelembe vesznek az alapadatokon kívül egyebeket. Pl. bizonyos helyen dolgozóknak, nagycsaládosaknak stb. adnak kedvezményt. Így a ugyanannál a 350 ezer is leapadhat jelentősen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!