Autót vennék! Műszaki lejárt! Bővebben lent!?
Na szóval haveroméktól meg szeretném venni a kocsijukat. Azért adják el mert vesznek egy másikat és a bónusz át akarják rakni. Azt mondták hogy írassam át a nevemre mert csak akkor tudják a bónuszt átrakni. Én csak üzembentartóit szeretnék mert kb. fél évet még üzembe nem fogom helyezni.
hogy tudnám megoldani azt hogy ha megveszem (átírom a nevemre vagy üzembentartóit csinálom) ne kelljen biztosítást kötni meg semmit sem, majd mikor újra vinném műszakira? 17/F jogsi folyamatban.
Ez egy Mercedes W123 240D 1978-as kocsi.
Az ideiglenes kivonatás max. 6 hónapra szól és kétezervalahányszáz forint volt legutoljára.
Ki lehet vonatni többször is egymás után, csak akkor újra fizetni kell.
A helyi okmányirodában intézhető.
Jaja, az átírás a sok. Nekem tegnap előtt 85-öt kellett kifizetnem. Eredetiségvizsga, átírás, forgalmi, stb.
Aztán jön az első év biztosítás. Az sok lesz, készülj fel.
Ha jó barátok, akkor csak üzembentartó legyél, majd ideiglenesen vonasd ki.
"Én csak üzembentartóit szeretnék mert kb. fél évet még üzembe nem fogom helyezni."
Ezzel ugyan megoldódik a cimbi bónusz gondja, de te nem leszel a tulajdonosa az autónak. Aztán fél év múlva meg átiratod? Mi lenne abban a jó? Spórolsz egy eredetiségvizsgálatot és még egy keveset az átíráson, fél év múlva meg kifizeted? Akkor lesz pénzed?
Egy ilyen öreg autót nem megvenni, hanem fenntartani a drága.
Köszi!
ha üzembentartóit megcsinálom akkor kötelező biztosítás nélkül ideiglenesen kitudom vonni a forgalomból?
Nem tudom most éppen hogy van a szabályzás, nem vonattam ki autót évek óta ideiglenesen.
De egy tuti tipp: hívd fel az okmányirodát, hogy érdeklődni szeretnél. Mondd el nekik, hogy lejárt műszakis autót vennél, átíratnád azonnal és még aznap kivonatnád ideiglenesen. Ilyenkor mi az eljárás, kell-e biztosítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!