Ez legális így?

Figyelt kérdés

Szóval van egy autóm, amit forgalomba kellene helyeztetni.

Sajnos most elég sok minden jött közbe anyagilag, és csak műszakira tudom elvinni, utána pedig 12.350 forintért vennék egy E rendszámot, melyet tudtommal dec.31-ig tudok használni legálisan, míg nem fizetem be a regadót.

Az autót pedig jövőhét szerdától használnom kellene.

Legális ez így? Esetleg más alternatívák?

2014. jún. 27. 20:42
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha az autó külföldről behozott, és csak a regadó befizetése van hátra, akkor legális.
2014. jún. 27. 23:33
 2/4 A kérdező kommentje:

Erre voltam kíváncsi :))

Köszönöm.

Ugye, csak a műszaki vizsga kell?

2014. jún. 27. 23:49
 3/4 anonim ***** válasza:
Idézet szakértőtől: "Az „E” rendszámot fél évig lehet használni, de maximum december 31-ig. A rendszám+forgalmi engedély ára 13 250 Ft. Személyi korlátozás nincs. Külföldre nem lehet „E” rendszámmal menni. Viszont ezt csak abban az esetben lehet igényelni, ha az autó műszaki engedélye megvan, de a származás ellenőrzése és a regisztrációs adó befizetése még nincsen. Ha ezekből bármelyik megvan, akkor nem igényelhet ilyen rendszámot."
2014. jún. 28. 21:17
 4/4 A kérdező kommentje:

Pooontosan ez kell!

Erre voltam kíváncsi.

Köszönöm, ment a zöld pacsi

2014. jún. 28. 21:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!