Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Mit lehet tenni ilyen szivatás...

Mit lehet tenni ilyen szivatás esetén? Többi lent. SÜRGŐS!

Figyelt kérdés

Szabályosan leparkoltam, és két napig nem jártam a kocsi körül. Hoztak egy hordozható "megállni tilos" táblát és lebszták az autósor elé, mindenkit végigbüntetnek.

Jött egy levél a jardtól, hogy tanúskodjam mÁ' magam ellen, de ezt meg is tagadhatom. Ha nem tanúskodom, megúszom, vagy az "objektiv felelősség" miatt mindenképp szívok? KÖSZ!

2014. febr. 12. 15:49
 1/5 anonim ***** válasza:
A tilosban parkolást már kivették az objektív felelősség alól.
2014. febr. 12. 16:19
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

1. NEM vagy köteles tanúskodni...

2. ha minden kétséget kizáróan BIZONYÍTANI TUDOD!, hogy amikor Te leálltál az adott helyen, ott még nem létezett a megállni tilos tábla, mentesülhetsz a büntetés alol.

(ugyanis a hatóságnak, mielőtt a táblát kihelyezte, valamilyen módon értesítenie KÖTELEZŐ a rendszámok alapján, az ott parkoló járművek tulajdonosát, hogy szállítsák el, vagy álljanak el ezen területről!

Ez az értesítés lehet, közmédiában megjelent felszólítás, telefonos megkeresés, stb... amit jelen esetben a hatóságnak KELL BIZONYÍTANI, hogy ezen esetben az ide vonatkozó rendeleteknek megfelelően járt el.

2014. febr. 12. 16:26
 3/5 A kérdező kommentje:

Akkor ne tanúskodjam magam ellen?

Azt természetesen nem tudom bizonyítani . hogy nem volt ott a tábla, az ember nem fényképezgeti mindennap a Lepattant kocsiját, mikor megáll egy redves mellékutcában:).pedig lehet hogy kellene.

Semmilyen értesítést nem kaptam, pedig nem kolostorban voltam, hanem otthon. Akkor megúszhatom? Magamat nem vagyok köteles vádolni úgy tudom.(?)

Köszönöm a segítséget.

2014. febr. 12. 17:06
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
próbálj meg egy felhívást megjelentetni (pl. a NET-en, de fordulhatsz a kereskedelmi médiához is segítségüket kérve! (talán ennek lenne használható, kézzelfogható eredménye), ...hogy abban az időpontban, ugyan ott parkoló gépjárművek tulajai jelentkezzenek tanúnak (esetleg ugyancsak hasonlóan"károsultak" lehetnek ők is...!)
2014. febr. 12. 17:17
 5/5 A kérdező kommentje:

Midenkinek köszönöm.

Akkor kemény leszek mint orosz tél.

2014. febr. 13. 08:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!