Mi van, ha nem tom átíratni a frissen vett kocsimat 15 napon belül, csak mondjuk 25-30 nap mulva, mert sürgős anyagi okok közbe jöttek? . Mennyire emelik a köbcentit? és ez hatványozodik- e valailyen időnként?
Figyelt kérdés
2010. febr. 25. 20:30
1/10 anonim válasza:
Át kell iratnod, jogszabály és törvény kötelez rá! Ha nem iratod át 15 napon belül, s elkap a rendőr, akkor bírságot szab ki egy kiadós feljelentés mellett!
Nem értem a köbcenti emelés-ses kérdésed! Mit emelnek, s mi hatványozódik???
2/10 A kérdező kommentje:
Hát, ha nem iratom át a kocsimat 15 napon belül, akkor késöbb nem 18 forint hanem 20 vagy 24 forintra eemelik a köbcentinkénti díjat, nemtom pontosan, hogy mennyire. Csak mert az a nagy helyzet áll fenn, hogy jött egy hirtelen nem várt anyagi kiadás, és elöreláthatolag egy hét mulva lesz lovém, de a 15. nap vasárnap lejár. Úja adásvételit meg nem tudunk csinálni, mert a volt tualj már leadta a biztositojának, én meg már kötöttem rá új biztositást.
2010. febr. 25. 21:20
3/10 anonim válasza:
erről a köbcenti emelkedésről még énsem hallottam, csak azt tudom h utána automatikus feljelentés következik az önkormányzat részéről, ha nemiratod át 15 napon belül, aztán jön a csekk a rendőrségtől, kb 20ezer ft értékben. ezután írhatsz egy kérvényt ahol elpanaszolhatod az anyagi gondjaidat és talán tesznek engedményt...
4/10 anonim válasza:
Nem lesz belőle semmi, ha nem jársz vele addig, az átíratásnál, meg úgy is 24 ft/cm3 kell fizetni. Ez az alap.
5/10 anonim válasza:
Az önkormányzat automatikusan lejelenti,8 napot csúsztam jött is a csekk 20ezer ft-ról. Adótartozásként kezelik.
6/10 anonim válasza:
Kitiltja az önkormányzat a járművet a forgalomból.
Kaptam 1 szépen cizellált levelet,hogy mivel az átíratás nem történt meg időben,így sétáljak be a forgalmival,és a rendszámokkal,amit el is tettek 4 hónapra.Nekem ez tök jó,mert az autót darabokra szedtem,és újra össze akarom rakni.így nem kell ideiglenesen kivonatni a forgalomból.
7/10 anonim válasza:
Nem csak az önkormányzatnál fog meglepetés érni, hanem a KGFB kötésnél is.Minden egyes elmulasztott nap után fedezetlenségi díjat (napidíj) kell fizetned visszamenőleg és csak ezután tudod majd átiratni az autót.
8/10 anonim válasza:
A 21.24-nek igaza van!Volt egy hete egy robogós,ősszel vette,most vizsgázott.A biztosítás NAPI 100 ft,a vásárlás és a megkötés között.(új szabály!)Autónál ez NAPI 400!ft is lehet,úgy t.om cm3-függő !
9/10 anonim válasza:
Ha valakit érdekel,hogy mennyi a dézsma:
10/10 A kérdező kommentje:
Biztositás az van kötve az autora, még amikor megvettem, tá pár napra kötöttem is, mert e nélkül amugy sem irják át....szal biztosítás van rajta, csak még nincs a nevemen.
2010. márc. 11. 14:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!