Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Biztosító váltásnál egyszerre...

Biztosító váltásnál egyszerre kell felmondani a régit és megkötni az újat?

Figyelt kérdés
Először csinálok ilyet, így nem teljesen vagyok tisztában a dolgokkal. Egy 600ccm3 motorom van, amit az idén februárban vettem. Az Allianz-nál volt biztosítva és negyedévente 7.700Ft-ot kellett fizetni. Egy hete, a kalkulátorok segítségével kiszámoltam, hogy ugyanennél a biztosítónál 2010-ben 11.000Ft lenne, de van az UNION Vienna, akinél 7.100Ft. Hétfőn, 23.-án el is küldtünk postán egy lemondó nyilatkozatot az Allianz-nak, de még nem kaptunk rá választ. Mi a következő lépés? Már megkellett volna kötnöm a választott biztosítónál is a szerződést, vagy várnom kell az Allianz válasz levelére és azt be kell küldenem az új biztosítóhoz? Útbaigazítást kérek, hogy megy ez tovább?
2009. nov. 29. 19:21
 1/4 anonim ***** válasza:

Nov 30-ig beérkezőlegesen kell lemondani a régit(Fax,személyesen/levél).

Dec 31-ig pedig meg kell kötni az újat,azaz addig ráérsz..,bár az ünnepek alatt nem tudom hogy vannak nyitva a biztosítók,ezért még karácsony előtt ajánlott megtenni.

A régi biztosító küld majd egy bonus-malus igazolást,ezt ha jól emlékszem márc 31-ig kell elküldeni az újnak.Persze jobb mihamarabb.Ha nem kapják meg akkor A0-ba teszik a a 2ik. negyedévedet.

2009. nov. 29. 19:32
 2/4 anonim ***** válasza:
Idén már nem kell a Bonus-malus besorolást igazolnod. Persze beírni be kell, de az új biztosító hivatalból ellenőrzni, nincs vele más teendőd ...
2009. nov. 30. 11:36
 3/4 anonim ***** válasza:
Plusz egy jó tanács,ha télen nem motorozól,vonasd ki a forgalomból,így nem kell teljesítményadót fizetned és biztosítást sem arra az időszakra.Okmányiroda 2300Ft-os csekk.
2009. dec. 5. 22:08
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat mindenkinek! Habár még mindíg nem tudom, hogy sikerült-e lemondani, mivel nem jött válasz az Allianz-tól. Mit tegyek? Felhívjam őket?

Amúgy nem nagy macera kivonatni telente a forgalomból? Megéri? És akkor hogy megy ez, amikor kivonatom, akkor megmondom nekik, hogy mikor akarom újra bevonatni, mondjuk áprilisben? Vagy van egy fix időszak, amit ők határoznak meg? Na és mi van akkor, ha mondjuk azt mondom, hogy áprilisig, és már februárban, vagy márciusban meleg lesz. Akkor nem tudom használni, ugye?

2009. dec. 6. 19:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!