Használtautó vásárláskor mikre számítsunk, hogyan számoljunk?
Üdv
Tervezgetem az első autómat, de igazából nem vagyok képben az ilyenekkel, hogy kötelezőbiztosítás, teljesítmény adó. Tehát pl hogyan tudnám kiszámolni hogy mennyibe fog nekem kerülni az átírás, majd a befizetendő biztosítás és adó a későbbiekben. Tudom sok mindentől függ, de csak van valami módja hogy kiszámoljam úgy nagyjából
Először is van a súlyadó/teljesítményadó, ami az autó korától függ. Egy 3 évnél fiatal kocsinál ez 300,- Ft/kW (aztán 4 évente csökken, 16 éves koráig). Ez éves díj.
Aztán a kötelező biztosítás, ami sok mindentől függ. Biztosítótól, a te besorolásodtól pl. a biztosítónál, van-e bónuszod, stb. Negyedéves díj durván 8000,- Ft körül van.
Az átírás cirka 55e Ft, amiben benne van az okmányok átíratása, eredetiség vizsgálat. Ez nyilván egyszeri költség.
Aztán van a Casco (feltéve, hogy kötsz az autóra). Ennek is több fajtája van, szintén függ biztosítótól. Ha visszatérítés szempontjából a legkedvezőbbet vesszük (vagyis amivel legjobban jársz a pénzbefizetéstől eltekintve), az cirka 5400,- Ft/hó (de mondom, ez erősen függ a biztosítótól!). Most így hirtelen ennyi.
Ja, és ha hitelre veszed az autót, annak a havi törlesztése. Szóval jó kis móka ez. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!