Használtautó vásárláskor egy Opel Astra H Twinport Enjoy 1.6-os benzinest 140. 000km, vagy egy Seat Leon 1.6-os 16V 69. 000km közül melyiket vennéd meg?
Azt amelyik jobb állapotban van, mert 70 ezer alatt is le lehet kukázni egy autót, ha trehány gazdjá van, viszont ha gondos gazdája van, akkor 200 ezer sem sok.
Ne a kilométerszám legyen a döntö, hanem az állapot.
Én is ezen agyalok. Mert hiába van benne kevés km, ha lestrapált. Csak igazából nem tudom mit kéne még nézni ami alapján az állapotukat fel tudom mérni. A hangjuk szép, egyből indulnak, a motor és környéke is szép volt. Belül is szép mindkettő.
Egy autószerelő egyértelműen látja a kettő közti különbséget? Illetva látja ő azt valahonnan, hogy a sok km ellenére azt széthajtva vagy szépen lassan tették bele?
Igazság szerint látnia kellene.
Vidd el egy megbeszélt idöpontban átnézetni azt amelyik jobban tetszik, vonatkoztass el a kilométerektöl és Ö majd megmondja mit kell cserélni, mi a baja, mennyi lehet benne valójában.
Általad kiválasztott szerelöhöz vidd, ne a tulajra, kereskedöre hagyatkozva, hogy "ez közel van meg jó is", mert Öt ott tutira ismerik és akkor is a Te autód lesz a legkirályabb, ha keresztbe áll benne 2 dugattyú.
A szerelö szépen átnézi, kérj egy kompresszió mérést is, dugják rá a gépet az mit mutat, volt e törve....... egy jó szerelö tudni fogja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!